gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Donderdag 2 november staat Marloes in Concerto. Vanaf 17:00 kunnen jullie gratis genieten van een intieme albumpresentatie....

Marloes van Asselt zweeft ergens tussen singer-song-writer en indie-rock fenomeen in. Haar nummers gaan van verstilde kleine pareltjes, die hun roots hebben in de jaren 60 & 70, met songwriting invloeden van grootheden als Neil Young & Lou Reed, tot aan gitaar-heavy bangers die doen denken aan Kurt Vile, Courtney Barnett & PJ Harvey. Maar dan met een rauwe zachtheid en soulfulness van artiesten zoals Cat Power en Aldous Harding. De verbindende lijn is Marloes haar bloedstollende zangstem die de luisteraar tegelijk naar zich toe trekt en op afstand houdt. In haar teksten schetst ze een wereld van hoopvolle ellende. Ze bezingt de lichamelijke liefde, zinderende begeerte en de pijn van onvervuld verlangen, miscommunicatie en ander klein leed.

Haar liedjes voeren je mee door filmische landschappen, intieme ontmoetingen, de oneindige zandvlaktes van Egypte tot aan de zonsondergang in New York. Vol meeslepende melodielijnen en mooie harmonieën waarmee de country, folk, pop en rock aan elkaar verbonden worden. Daarmee voelt dit album als de perfecte soundtrack voor een roadtrip. Marloes haar muzikale carrière begint eind jaren 90. Zo tourde ze door het land met haar band Norma Jean in het voorprogramma van Ellen ten Damme en veroverde ze vele harten met het indierock trio Tomcat. In 2010 bracht ze met haar toenmalige band We Be Naked het album ‘You must be art’ uit en tourden 2 keer door Engeland.

‘Hold on to your change’ is haar eerste solo album.’ waarvan de release op 20 oktober 2023 gepland staat. Dit album maakte zij in samenwerking met haar oude bandgenoot Jan Schenk als producer, Kees Schaper op drums, Thijs Elzinga op bas en gitaar, Diederik Nomden op piano, Mark Nieuwenhuis op trompet, Susanne Linssen op viool en Oliver Emmit op trombone.
Door Redactie op

nieuwsbrief