gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Presentatie/Releaseparty in Concerto
Op donderdag 11 april wordt bij Concerto aan de Utrechtsestraat te Amsterdam het boek El Pea, de magie van de labelcompilatie van schrijver en muziekjournalist Jan Vollaard gepresenteerd.
Muzikale gast is Henk Koorn (Hallo Venray) en DJ's sets van Concerto's eigen Jens & Stijn!
Aanvang 17:00. Entree is gratis. Meer informatie over deze en andere events vind je HIER


Muziekjournalist Jan Vollaard, die vele platen en artiesten beschreef voor OOR, NRC en de Varagids, heeft een oplossing voor iedereen die de alle reissues van tegenwoordig ook zo duur vinden: de ondergewaardeerde labelcompilaties. “Een labelcompilatie is de etalage van een artiestenstal waar de platenmaatschappij trots op was. Labelcompilaties laten je afdalen in de kelder van de pophistorie, om boven te komen met het geluid van de toekomst,” aldus Jan Vollaard. Zorgvuldig gecureerde verzamelaars vol met obscure hitjes zijn tegenwoordig veel te vinden, maar dit type verzamelaar lijkt toch een beetje het ondergeschoven kindje van de industrie te zijn. En daarom ook die ouderwets lage prijzen! Van Island en Blue Note tot Def Jam in het nu, El Pea is een rijk vormgegeven, verdiepende blik op een uithoek van de vinylwereld! (Stef Mul)

Over de auteur:
Jan Vollaard (1956) is muziekjournalist. Hij begon bij het Leidse universiteitsblad Mare en schreef voor OOR, Varagids, HP/De Tijd en NRC. Hij zingt bij kerstband The Sleigh Shakers en speelt theremin, het magische instrument dat muziek voortbrengt zonder aanraking. Zijn motto: “Het mooiste behang is een platenkast.”
Door Redactie op

nieuwsbrief