gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Voor Record Store Day komt Universe Productions met een gelimiteerde en genummerde oplage van de LP Trunk full of memories van de legendarische Wally Tax. Met deze LP wordt het startschot gegeven voor de campagne om de muzikale erfenis van Wally Tax nieuw leven in te blazen. Aansluitend volgt een tribute concert in Paradiso op 5 juli 2024. Tijdens dit concert lanceert Universe Productions een tweede LP van Wally Tax met nieuwe songs en start een fondsenwervingsactie voor een standbeeld van Tax.

De songs van de LP Trunk full of memories komen uit het archief van voormalig voorzitter van de Nederlandse fanclub Anne Klomp. De nummers op de plaat hebben niet alleen betrekking op zijn vriendschap met Wally, maar ook op de muziekbanden die hij direct na zijn plotselinge dood veilig heeft gesteld.

Tax (1948-2005) was een rasechte Amsterdammer en het gezicht van één van de bekendste Nederbeat-bands van de jaren zestig, the Outsiders. Zij braken in 1966 door met een optreden in het voorprogramma van the Rolling Stones. The Outsiders stonden twee jaar lang onafgebroken in de hitlijsten.

1. Trunk full of memories
2. Keep on trying
3. down and out
4. Funny valentine
5. Domique Josephine
6. Sister please, act2
7. Inferno
8. This is war woman
9. Drinking double
10. Can you hear my heartbeat
11. Lying all the time
12. Ode too Wally
Door Redactie op

nieuwsbrief