gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DOUGLAS FIRS

HAPPY PT. 2 -COLOURED-

Label: EXCELSIOR
Releasedatum: 30-08-2024
Herkomst: NL
Item-nr: 4655897
EAN: 8714374427791
Levertijd: Verwacht op 30-08

Recensie

Twee jaar na 'Heart of a Mother', Douglas Firs' vol lof onthaalde album over zijn overleden moeder en zijn zoontje dat in diezelfde periode werd geboren, heeft hij een opvolger klaar: 'Happy Pt. 2'. Een plaat waarop naast melancholie opnieuw energie en hoop te vinden zijn. Het gemis blijft, maar het leven gaat verder. Geluk terugvinden lukt na een tijdje wel weer, maar het zal nooit hetzelfde zijn: Happy Pt. 2.

Van Hellemont nam 10 songs op met zijn trouwe band: bassist Simon Casier (Balthazar), drummer Laurens Billiet, broer Sem Van Hellemont en Senne Guns op toetsen, en backing vocals van Roos Denayer (Rosa Butsi). Maar er is nog meer te horen: pedal steel! Saxofoon! Een 16-koppig Hongaars strijkersorkest! Zelfs zoontje Georges, intussen 3, is te horen op de nieuwe Douglas Firs.

Van Hellemont trok naar Los Angeles om de plaat te mixen met Kevin Ratterman (My Morning Jacket, Ray Lamontagne, Afghan Whigs), in de studio waar ook Feist haar laatste album afrondde. Fred Kevorkian (The White Stripes, The National) deed de mastering in New York.
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Lazy Heart
2. Back To That Day
3. I Miss You
4. Start Again
5. It Isn T Me
6. Just To Get It Right
7. Magazine
8. I M Sorry (I Said It)
9. We Don T Have To Talk About It
10. Rock To Sleep

nieuwsbrief