gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

WARSAW VILLAGE BAND

INFINITY

Label: JARO
Releasedatum: 29-08-2008
Herkomst: NL
Item-nr: 2250733
EAN: 4006180428920
Levertijd: 6 a 10 werkdagen

Recensie

Hun debuutalbum Uprooting werd een instant succes en bracht de groep naar alle landen waar ze al heel lang van droomden. Muzikaal is er een duidelijke verwantschap met het Noorse Hedningarna en het Finse Vårttina. De stemmen van de Poolse dames, de stuwende melodieën en het gebruikte intrumentarium van strijkinstrumenten en trommels roepen die typische Nordic-atmosfeer op. Zo ook en in overtreffende trap op het vierde album Infinity.

De rijke sound van de groep komt hiet tot volle wasdom. De van oorsprong vaak zeer oude tell-tale songs lenen zich prima voor bewerkingen voor cello en viool. Je kunt er veel spanning mee creëren, maar ook frivool op soleren. Uitstapjes naar jazz, funk en dance zijn vrij gemakkelijk te maken en dat komt het improvisatiegehalte te goede. De titels spreken boekdelen: Lazy Johnny Dance, Polka Story en Skip Funk. Voor de avontuurlijk ingestelde folkliefhebber is Warsaw Village Band een echte aanrader.

Tracks

Disc 1
1. Wise Kid Song
2. 1.5 H
3. Over The Forest
4. Skip Funk
5. Is Anybody In There?
6. Heartbeat (Naja & Natu Incarnated Chant)
7. Polska Fran Polska
8. Lazy Johnny Dance
9. Polska Story
10. I've Met The Girl
11. Little Baby Blues
12. Circle No. 1

nieuwsbrief