gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

HEALEY, JEFF

LAST CALL

Genre: Roots
Label: STONY PLAIN
Releasedatum: 02-04-2010
Herkomst: NL
Item-nr: 2585597
EAN: 0772532133524
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

Van de veel te jong gestorven Jeff Healey komen veel fraaie postume platen uit. De oplettende liefhebber had in 2006, toen de blinde Canadese gitarist nog leefde, al in de gaten dat deze zijn hart niet alleen aan de blues had verpand. In dat jaar verscheen Adventures In Jazzland. Zijn gitaarspel staat hier volledig ten dienste van een aantal jazztraditionals. Veel opvallender zijn ’s mans bovengemiddelde prestaties op de trompet.

Wie dacht dat het hier een eenmalig hobbyistisch uitstapje betrof, wordt met Last Call definitief uit de droom geholpen. Van kinds af aan was Jeff Healey verslingerd aan jazz uit de jaren twintig en dertig. Zijn immens collectie omvatte ruim 27.000 78-toeren platen. Het is een beetje verdrietig dat zijn pogingen om ons deelgenoot te maken van zijn liefde voor deze muziek, pas enkele jaren na zijn dood aan de oppervlakte komen. Healey komt met Last Call een heel eind met zijn missie. Hij wordt sporadisch begeleid door een violist en een pianist. Al het andere – gitaar, zang en trompet, doet hij zelf. Ook de bewonderaars van zijn gitaarspel komen aan hun trekken, zoals op Guitar Duet Stomp. Hij was tijdens de opnamen hoorbaar in zijn element en dat werkt aanstekelijk en drempelverlagend voor de luisteraar. Wie de hoesfoto tijdens het afspelen goed bekijkt, voelt zijn strot van ontroering dicht knijpen.

Tracks

Disc 1
1. Holding My Honey's Hand
2. Time On My Hands
3. The Wildcat
4. You Can't Pull The Wool Over My Eyes
5. Deep Purple
6. Hong Kong Blues
7. Pennies From Heaven
8. Autumn In New York
9. I'm Gonna Sit Right Down And Write Myself A Letter
10. Black And Blue Bottom
11. Guitar Duet Stomp
12. Laura
13. Keeping Myself For You
14. Some Of These Days
15. I'm Gonna Sit Right Down And Write Myself A Letter (Bonus Video)

nieuwsbrief