gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

TIERSEN, YANN

DUST LANE

Genre: World
Label: MUTE MUTE
Releasedatum: 06-10-2010
Herkomst: NL
Item-nr: 2654456
EAN: 5099990906428
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Recensie

Het zesde studioalbum van de Franse multi-instrumentalist Yann Tiersen is getiteld Dust Lane. Een plaatje dat beter bij de herfst past, zul je niet snel vinden. Dat geldt voor de sfeervolle hoes, waarop herfstige bomen prijken, maar dat gaat ook zeker op voor de muziek, die nauwelijks te vergelijken is met het grotendeels opgewekte werk waar de meeste muziekliefhebbers Yann Tiersen van kennen: de soundtracks van Amélie en (in mindere mate) Goodbye Lenin!

De Yann Tiersen op Dust Lane laat zich van zijn experimentele kant horen. Dat levert interessante, soms lichtelijk bizar klinkende soundscapes op waarbij ritme vaak belangrijker is dan melodie. Hoewel Yann weer diverse instrumenten inzet – viool, accordeon en zelfs doedelzak – klinkt het geheel ietwat dof. Stoffig zou je het ook kunnen noemen, refererend naar de albumtitel. Dat heeft zeker wat, maar het is even wennen. Vergeet dus die hapklare, heldere klanken van Amélie, zet Dust Lane op en je zult zien dat die plaat vanzelf groeit.

Tracks

Disc 1
1. Amy
2. Dust Lane
3. Dark Stuff
4. Palestine
5. Chapter 19
6. Ashes
7. Till The End
8. Fuck Me

nieuwsbrief