gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Als je de uren wilt noemen waarop de popgeschiedenis in twee tijdsvakken uiteen valt, dan tussen 10:00 en 22:45 op 11 februari 1963. Want in dat halve etmaal nemen vier relatief onbekende jongens in de Abbey Road Studios in Londen tien (!) nummers op voor hun debuutalbum. Titel: Please Please Me, naar de gelijknamige single die het in Engeland even daarvoor tot nummer één-hit heeft geschopt.

De muziekhistorisch wetenswaardige plaat telt uiteindelijk veertien tracks - bestaande uit acht eigen composities en zes covers uit het live repertoire van de heren – en is een daverend succes; maar liefst dertig weken voert het album de Britse lijst aan, om uiteindelijk plaats te maken voor With The Beatles.

Please Please Me is een revolutie: rauw, energiek, onbeschaamd, maar melodieus. Buitengewone nummers? I Saw her Standing There, Love Me Do, zoals gezegd Please Please Me, de B-kant daarvan Ask Me Why, het brandende There's a Place en het door Lennon en McCartney maar matig bevonden Do You Want to Know a Secret (vocals by George Harrison). Maar de klapper wordt tot ’t laatst bewaard, Twist and Shout – dan hebben Lennons stembanden het na twaalf uur in de studio helemaal gehad.

Tracks

Disc 1
1. I Saw Her Standing There
2. Misery
3. Anna (Go To Him)
4. Chains
5. Boys
6. Ask Me Why
7. Please Please Me
8. Love Me Do
9. P.s. I Love You
10. Baby It's You
11. Do You Want To Know A Secret
12. A Taste Of Honey
13. There's A Place
14. Twist And Shout

nieuwsbrief