gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MARILLION

LIVE AT CADOGAN HALL

Label: EDEL
Releasedatum: 18-02-2011
Herkomst: NL
Item-nr: 2714732
EAN: 4029759064053
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Marillion brengt via hun eigen Racket Records regelmatig prachtige liveplaten uit. Af en toe wordt er een titel als reguliere winkel-cd uitgebracht en de dubbelaar Live From Cadogan Hall is er zo eentje.

Op deze plaat, die opgenomen is tijdens het laatste concert van de ‘Less Is More’-tour, staat op de eerste schijf een vertolking van die gelijknamige plaat. Veel aangepaste arrangementen en akoestische weergaves dus die aantonen dat Marillion ook op die manier prima uit de voeten kan. De tweede schijf heeft eveneens een akoestisch karakter. Hier en daar hoor je een elektrisch instrument maar het is vooral de akoestische gitaar en de piano die aanwezig zijn. Hoewel Marillion bekend staat om de technische zaken, werkt deze opzet meer dan prima. Het geeft gelijk weer dat de liedjes ook zonder poespas van grote schoonheid zijn. In afsluiter Three Minute Boy laat Rothery toch nog even horen dat de elektrische middelen niet afgeschaft zijn middels een knallende solo. Live From Cadogan Hall is door zijn karakter een prachtige aanvulling geworden op het live werk van de band.

Tracks

Disc 1
1. Go!
2. Interior Lulu
3. Out Of This World
4. Wrapped Up In The Time
5. The Space
6. Hard As Love
7. Quartz
8. If My Heart Were A Ball
9. It's Not Your Fault
10. Memory Of Water
11. This Is The 21St Century
Disc 2
1. No One Can
2. Beautiful
3. This Train Is My Life
4. You're Gone
5. 80 Days
6. Gazoacho
7. The Answering Machine
8. Estonie
9. Easter
10. Three Minute Boy

nieuwsbrief