gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

CROOKES

CHASING AFTER GHOSTS

Genre: Pop & Rock
Label: FIERCE PANDA
Releasedatum: 18-03-2011
Herkomst: NL
Item-nr: 2730267
EAN: 5020422096721
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

2011 wordt het jaar van The Crookes.

De band uit Sheffield brengt na wat singles en een enkele EP dan eindelijk het eerste volledige album uit. Chasing After Ghosts is de titel en het is een dijk van een plaat.

Songs als Chorus of Fools en Bloodshot Days kent de echte liefhebber van de band natuurlijk al, maar deze live favorieten kun je eigenlijk nooit te vaak horen

In de nieuwe nummers hoor je pas echt hoe de band is gegroeid in korte tijd. Zo klinken The Crookes in Youth en in The Crookes Laundry Murder, 1922 volwassener en ambitieuzer dan ooit.

Maar de band is op z’n sterkst als ze mag grossieren in heerlijke melodieën, zoals je die tegenkomt in het onweerstaanbare Godless Girl, Bright Young Things of I Remember Moonlight.

Dit zijn songs die gemaakt zijn om luidkeels meegeschreeuwd te worden. En nu pas hoor je wat een goede gitarist Alex Saunders is en hoe goed zanger George Waite zich thuis voelt in dit materiaal.

Chasing After Ghosts is een briljante plaat die het beste van The La’s en Cast, maar ook The Housemartins in herinnering roept.

En er is meer goed nieuws: The Crookes zijn in mei in ons land voor een handjevol optredens, onder andere tijdens het London Calling Festival.

Tracks

Disc 1
1. Godless Girl
2. Chorus Of Fools
3. Just Like Dreamers
4. Bright Young Things
5. The Crookes Laundry Murder, 1922
6. Youth
7. I Remember Moonlight
8. Bloodshot Days
9. Carnabetian Charms
10. By The Seine
11. City Of Lights

nieuwsbrief