gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

PUZZLE MUTESON

EN GARDE

Genre: Pop & Rock
Label: BEDROOM COMMUNITY
Releasedatum: 06-06-2011
Herkomst: NL
Item-nr: 2763499
EAN: 0880319517129
Levertijd: 15 a 21 werkdagen

Recensie

Bedroom Community is een label dat niet veel materiaal uitbrengt, maar wat ze uitbrengen is zonder uitzondering van hoge kwaliteit. De albums van Sam Amidon verschijnen bijvoorbeeld op Bedroom Community. En het werk van de jonge Britse songschrijver Puzzle Muteson voldoet blijkbaar ook aan de hoge eisen van Bedroom Community.

Puzzle woont op het eiland Wight, maar hij reisde naar IJsland, de thuisbasis van het label, om daar samen met Valgeir Sigurðsson en Nico Muhly En Garde op te nemen.

En het album is een waar meesterwerk geworden.

Het zijn vooral de prachtige arrangementen van Muhly en Sigurðsson die En Garde zo bijzonder maken.

Die arrangementen versterken de het gitaarspel, de zang, persoonlijke teksten en introspectieve songs van Puzzle Muteson.

De sfeer van En Garde is overwegend introspectief en het kost wel een paar draaibeurten om echt tot de kern van het het album door te dringen.

En dan pas hoor je hoe razend knap een song als Medusa of het titelnummer in elkaar zit. En hoe persoonlijk en ontroerend de teksten van Puzzle zijn.

En Garde is kippenvelmuziek bij uitstek.

Tracks

Disc 1
1. I Was Once A Horse
2. A Tightrope Dance
3. Water Rising
4. En Garde
5. Glover
6. Medusa
7. Alphabet Eyes
8. Keyhole
9. Perspex Disguise
10. Flamingo Head

nieuwsbrief