gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Derde herziende druk! Volledig bijgewerkte uitgave op Concertobooks van het leukste Beatlesboek, overvol met tekeningen, feitjes en anekdotes.

De Franse illustrator en cartoonist Hervé Bourhis is in zijn thuisland geen onbekende. Hij won diverse prestigieuze prijzen waaronder een voor zijn complete oeuvre in 2010. Bourhis is Beatles-fan en die liefde resulteert in een prachtige vormgegeven boek waarin het levensverhaal van de fab four middels tekeningen wordt verteld. Vanaf de vroegste jeugd, de opkomst, het wereldwijde succes en het bittere einde tot aan de solojaren komt alles aan bod. Leuk zijn daarbij de details die het verhaal in tijdsperspectief zetten; hitjes uit het besproken jaartal, nieuwsfeitjes en vooral het grote aantal Beatles-epigonen (E.L.O., 10cc etc) maken het verhaal mooi af. Bourhis heeft oog voor detail en weet de lezer regelmatig te verrassen met een leuk feitje, doch helaas zijn er ook een aantal storende foutjes in het boek geslopen. Zo speelt Paul ten tijde van Ram plots rechtshandig gitaar. Gelukkig doet dit geen afbreuk aan dit boek, het is goed en vlot geschreven en op mooi dik papier gedrukt zodat de tekeningen fraai uitkomen.
Door Bert Dijkman op 2011-07-13

nieuwsbrief