gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DOORS

L.A. WOMAN (40TH ANNIVERSARY)

Genre: Reissues
Label: RHINO FOCUS
Releasedatum: 18-01-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2883923
EAN: 0081227975517
Levertijd: Gemiddeld 42 werkdagen

Recensie

Hele volksstammen nemen blindelings aan dat L.A. Woman uit 1971 het laatste wapenfeit van The Doors was. De oorzaak van het misverstand is natuurlijk de dood van Jim Morrison in Parijs, enige tijd na de release ervan. Toch was dit niet einde oefening want de overgebleven drie Doors hebben nadien nog twee - nauwelijks meer te verkrijgen - platen uitgebracht. Die nog goed waren ook! Niet zo goed echter als L.A. Woman, dat samen met het overrompelende debuut uit 1967, het mooiste werk van het roemruchte kwartet is. Vanwege het 40-jarig bestaan van dit muzikale monument is er nu een reissue met een bonus-cd met erg interessante alternative takes van – op Hyacinth House na – alle nummers, gelardeerd met studiogesprekken. Ook komt er ineens een nooit eerder op plaat gezette maar uitstekende song boven drijven: She Smells So Nice. De omstandigheden waaronder L.A. Woman is gemaakt, waren niet best. Jim Morrison was op borgtocht vrij vanwege het zedenschennisincident in Miami en zijn conditie was door de drank belabberd. Maar er was veel inspiratie, een soort bluesy wij-tegen-de-wereld-sfeer. Er werd dan ook uitstekend gemusiceerd op L.A. Woman, er staat niet één misser op en Morrison, qua zang niet in topvorm, maakt alles goed door werklust en zijn wonderschone teksten. En verder staat natuurlijk Riders On The Storm erop.

Het hele verhaal van de plaat wordt door alle nog levende betrokkenen uitgebreid verteld op de DVD Mr. Mojo Rising. Bekijk hier de preview:

Tracks

Disc 1
1. The Changeling (Remaster)
2. Love Her Madly (Remaster)
3. Been Down So Long (Remaster)
4. Cars Hiss By My Window (Remaster)
5. L.a. Woman (Remaster)
6. L'america (Remaster)
7. Hyacinth House (Remaster)
8. Crawling King Snake (Remaster)
9. The Wasp (Texas Radio And The Big Beat) (Remaster)
10. Riders On The Storm (Remaster)
Disc 2
1. The Changeling (Alternate Version)
2. Love Her Madly (Alternate Version)
3. Cars Hiss By My Window (Alternate Version)
4. L.a. Woman (Alternate Version)
5. The Wasp (Texas Radio And The Big Beat) (Alternate Version)
6. Been Down So Long (Alternate Version)
7. Riders On The Storm (Alternate Version)
8. She Smells So Nice
9. Rock Me

nieuwsbrief