gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

WEDDING PRESENT

VALENTINA

Genre: Pop & Rock
Label: STICKMAN
Releasedatum: 12-03-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2882460
EAN: 4046661249323
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Wijlen John Peel zou in zijn nopjes zijn geweest met Valentina, het nieuwste plaatwerk van The Wedding Present. De even legendarische als invloedrijke BBC-radiomaker was een actief belijdende liefhebber van deze indieband uit Leeds en haar frontman David Gedge (“The boy Gedge has written some of the best love songs of the rock ‘n’ roll era. You may dispute this, but I’m right and you’re wrong!”), voor alles omdat The Weddoes altijd zo punky, powerful en pakkend kunnen klinken, en niet in de laatste plaats vanwege de sterke en innemende teksten (over liefdesrelaties).

Valentina (het derde album na Gedge’s uittapje naar Cinerama) heeft het dus weer allemaal. Meer, de plaat kan in termen van geluid en instrumentarium (stevige bassen, drums en gitaren) de vergelijking aan met klassieker Seamonsters uit 1991. Hier opzwepend en melodieus, daar hoekig en krachtig. En ook de lyrics zijn weer alles behalve cliché – en wel zo dat het je serieus doet afvragen hoe de onvermoeibare Gedge het weer flikt.

Tracks

Disc 1
1. You're Dead
2. You Jane
3. Meet Cute
4. Back A Bit...stop
5. Stop Thief!
6. The Girl From The Ddr
7. Deer Caught In The Headlights
8. 524 Fidelio
9. End Credits
10. Mystery Date

nieuwsbrief