gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

WYMOND MILES

UNDER THE PALE MOON

Label: SACRED BONES
Releasedatum: 11-06-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2952184
EAN: 0616892047346
Levertijd: 15 a 21 werkdagen

Recensie

Wat een verrassing, dit soloalbum van Wymond Miles, in het dagelijks leven gitarist in de garage-popband The Fresh & Onlys (onthoud ook die naam) uit San Francisco en laat hij de zang over aan voorman Tim Cohen. Zelf blijkt hij over een mooie donkere stem te beschikken, die soms galmt als David Bowie en vaker treurt als Robert Smith.

Under The Pale Moon grijpt muzikaal vaak terug op de donkere new wave uit begin jaren tachtig - The Cure en Echo & The Bunnymen (Ocean Rain) - maar retro kun je de droevige muziek van Miles (hij componeerde het album na de dood van enkele intimi) niet noemen. De arrangementen zijn groots en rijk opgebouwd en verhullen dat het hier een eenmansproject betreft. Ontsnapt aan de eenvoudige wetten van de gitaarpop waarmee hij zijn brood verdient, weet Miles te verrassen met een mooie plaat, waarop hij knap een middenweg vindt tussen traditie en vernieuwing.

(Recensie door Gijsbert Kamer, de Volkskrant)
Door Redactie op 2012-07-11

Tracks

Disc 1
1. Strange Desire
2. Pale Moon
3. Singing The Ending
4. Run Like The Hunted
5. Youth's Lonely Wilderness
6. The Thirst
7. You And I Are Of The Night
8. Lazarus Rising
9. Badlands
10. Trapdoors And Ladders

nieuwsbrief