gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Bobby Womack begon zijn zangcarrière al op 16 jarige leeftijd Samen met zijn broers vormt hij de gospelgroep "The Womack Brothers". Tijdens een tournee ontmoeten ze Sam Cooke, die in die periode net de overstap maakt van gospel naar soul. Cooke belt de Womacks en geeft aan dat hij een plaat van ze wil uitbrengen. Onder de naam The Valentinos and The Lovers brengen ze de platen "Looking for a Love" en "It's All Over Now" uit. Na de dood van Sam Cooke valt de band uit elkaar en gaat Bobby solo verder. Met meer dan 25 solo albums op zijn naam heeft Bobby Womack zijn sporen verdiend in de binnen de Soul. De albums "The Poet" en "The Poet II" uit de jaren 80 zijn best verkopende albums ooit. The Bravest Man In The Universe' is de langverwachte opvolger van het album 'Resurrection' uit 1994.

Eigenlijk moeten we de producer van het album, Damon Albarn, dankbaar zijn voor dit album. Hij overtuigde de legendarische soulster om na een periode van stilte mee te werken aan zijn project Gorillaz. Bobby Womack kreeg de smaak meteen weer te pakken en de samenwerking leidde tot Womack’s nieuwe album. Twee jaar geleden produceerde hij ook het album van soul legende Gill Scott-Heron. Met dezelfde frisheid en gewaagde hiphopbeats en donkere electronica weet Albarn het beste uit Bobby Womack’s stem te halen.

Tracklist:
1. The Bravest Man In The Universe
2. Please Forgive My Heart
3. Deep River
4. Dayglo Reflection (ft. Lana Del Rey)
5. Sweet Baby Mine
6. Stupid Introlude (ft. Gil Scott-Heron)
7. Stupid
8. If There Wasn't Something There
9. Love Is Gonna Lift You Up
10. Nothin’ Can Save Ya (ft. Fatoumata Diawara)
11. Jubilee (Don’t Let Nobody Turn You Around)



Tracks

Disc 1
1. The Bravest Man In The Universe
2. Please Forgive My Heart
3. Deep River
4. Dayglo Reflection
5. Whatever Happened To The Times
6. Stupid Interlude
7. Stupid
8. If There Wasn't Something There
9. Love Is Gonna Lift You Up
10. Nothin' Can Save Ya
11. Jubilee(Don't Let Nobody Turn You Around)

nieuwsbrief