gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

DOCUMENTARY

NICOLAE CEASESCU: THE..

Label: LUMIERE
Releasedatum: 31-07-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2982805
EAN: 5425019006488
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

Op 25 december 1989 kwam er op brute wijze een einde aan het leven van Nicolae Ceausescu en zijn vrouw. Na de bloedigste omwenteling van alle landen die na de val van de muur het communistische juk afwierpen rekende het Roemeense volk genadeloos af met deze despoot. De drie uur durende documentaire is gemonteerd als een soort flashback vanuit het laatste publieke optreden van de Roemeense dictator.

Enkel gebruikmakend van archief materiaal, zonder toegevoegd commentaar, levert regisseur Andrei Ujica een uiterst originele documentaire af. De absurde beelden, uit propagandafilms, van partijbijeenkomsten, staatsbezoeken en van andere publieke optredens laten op indringende wijze zien hoe Ceausescu zich wenste te presenteren naar de buitenwereld.

Met name de van megalomane publieks choreografieën voorziene staatsbezoeken aan China en Noord-Korea zijn verbijsterend om te zien. Hoewel ook de egards waarmee de Ceausescus in het Westen werden ontvangen schokkend genoemd mogen worden.

Een bijzondere documentaire. Tip.
Door Redactie op 2012-08-01

nieuwsbrief