gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

AUTECHRE

EXAI

Genre: Dance
Label: WARP
Releasedatum: 01-03-2013
Herkomst: NL
Item-nr: 3053257
EAN: 0801061023423
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Een nieuw album van Autechre is altijd weer een grote uitdaging. Het ongrijpbare duo uit Manchester maakt verre van gemakkelijke muziek die je beetje bij beetje moet proberen te ontcijferen. Intelligent Dance Music werd dit genre begin jaren negentig gedoopt en vanaf die tijd is Autechre (en label Warp) al een voorloper in dit spectrum. De mannen maakten reeds tien albums en talloze EP's, waarvan er enkele inmiddels een klassieke status hebben verworven.

Exai is allesbehalve een radicale stijlbreuk met het verleden. Het is een dubbelaar, propvol veelal ver boven de vijf minuten klokkende, stukken met talloze abnormale beats en geluiden op subtiele frequenties en vaak met knotsgekke wendingen. Tamelijk ondansbaar, of het moeten de ongecontroleerde bewegingen van je ledematen en de hersensprongetjesm zijn die deze plaat veroorzaakt. Het zou allemaal erg rauw op je dak kunnen vallen, maar de wat meer geoefende luisteraar heeft ruim anderhalf uur vers voer voor lichaam en geest in handen.

Tracks

Disc 1
1. Fleure
2. Irlite (Get O)
3. Prac-F
4. Jatevee C
5. Tess Xi
6. Vekos
7. Flep
8. Tuinorizn
9. Bladelores
Disc 2
1. 11 Is
2. Nodezsh
3. Runrepik
4. Spl9
5. Cloudline
6. Deco Loc
7. Recks On
8. Yjy Ux

nieuwsbrief