gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

EDITORS

THE WEIGHT OF YOUR LOVE

Genre: Pop & Rock
Label: LABELS P (PIAS) RECORDIN
Releasedatum: 01-07-2013
Herkomst: NL
Item-nr: 3102879
EAN: 5414939419010
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

De Editors hebben een nieuwe weg ingeslagen. Ze werden bij de eerste 2 albums Back room en An End Has A Start vaak vergeleken met Joy Division. Bij het derde album In This Light And On This Evening klonk vaak de associatie met New Order. Nu is er weer een nieuw geluid. Echo and the Bunnymen (en bij sommige nummers een vleugje U2) is het eerste wat in me opkomt. En dat is wel even wat anders dan we gewend zijn. Waardoor zouden ze weer zoeken naar een ander geluid. Duidelijk is dat man van het eerste uur, gitarist Chris Urbanowicz het niet eens was met de ingeslagen koers en na meerdere woordenwisselingen gevraagd is de band te verlaten. Niet lang daarna is die plek ingenomen door Justin Lockey en Elliott Williams. Deze doen kennelijk wel wat zanger Tom Smith wil. Of dat ze de juiste weg zijn ingeslagen? de tijd zal het leren. In elk geval hebben de Editors op het album The Weight Of Your Love voor een groot gedeelte getracht terug te grijpen op de sound van de eerste twee albums. Wat direkt opvalt is dat er minder voor new wave invloeden is gekozen en meer voor een (Stadium) rocksound.

Maar dat maakt het album er niet minder op. Integendeel, Het is een album wat je vaak moet moet luisteren om het steeds meer te gaan waarderen. Net als de met de liefde is The Weight Of Your Love duidelijk een geval van een groeibriljant.

Tracklisting:
1 The Weight
2 Sugar
3 A Ton Of Love
4 What Is This Thing Called Love
5 Honesty
6 Nothing
7 Formaldehyde
8 Hyena
9 Two Hearted Spider
10 The Phone Book
11 Bird Of Prey

nieuwsbrief