gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

GIRLS IN HAWAII

EVEREST

Genre: Pop & Rock
Label: LABELS B BANG / 62TV REC
Releasedatum: 30-09-2013
Herkomst: NL
Item-nr: 3133726
EAN: 5412690054150
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Wat doet een band als ze van zeer dichtbij heel erg onverwachts geconfronteerd wordt met de dood? Hoe schrijft een songwriter zijn nummers wanneer dat gesneuvelde bandlid ook nog eens zijn jongere broer blijkt te zijn?

In zo’n geval is zo’n band jarenlang van slag. Want de Belgische formatie Girls In Hawaii verloor hun drummer en de bandleden verloren een vriend en zanger/songwriter Antoine Wielemans verloor zijn broer Denis.

Maar uiteindelijk koos de Waalse indie-band tóch voor de muziek. Samen met Lionel Vancauwenberghe schreef Antoine het immense verdriet naar een concrete plaat toe en de band begon vorig jaar met de opnames van deze verwerkingsplaat.

Nu is Everest uit. Luister je dit derde album (met een titel die overigens een extra lading krijgt als je hem langzaam uitspreekt: ‘ever rest’) van de groep, dan voel je als luisteraar de pijn wanneer de talloze mineurakkoorden en de zware, donkere teksten langskabbelen. Dan ween je mee wanneer de zangers Lio en Antoine hun verdriet bijna fluisterend naar onze gehoorschelen toe zingen. Al vanaf de sfeervolle opener The Spring gaat de Belgische band Girls In Hawaii compleet met het gevoel van de luisteraar op de loop. Nummer voor nummer, noot voor noot: het komt al-le-maal binnen. Volwassenen proberen de hartverscheurende teksten zo goed en zo kwaad als dat kan, te begrijpen. Ja, zelfs kinderen (mijn 5-jarige zoontje meldde: ‘Als je verdrietig bent en je luistert naar deze muziek, dan word je rustig’) trachten het belang en de boodschap van een dergelijke verwerkingsplaat op te pikken.

Uiteindelijke conclusie? Er is een prachtig album ontstaan met letterlijk en figuurlijk een gitzwart rouwrandje. Zwaar, maar oh, zo mooi. Tchad Blake (bekend van Pearl Jam, Sheryl Crow, Travis en de Black Keys, to name a few) verzorgde de uiterst smaakvolle productie van Everest. Laatste advies voordat je naar de winkel snelt? De luxe versie bevat een extra cd (genaamd ‘Besides’) met nooit uitgebrachte songs uit de geschiedenis van deze te gekke band.

nieuwsbrief