gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MOTORPSYCHO

BEHIND THE SUN

Genre: Pop & Rock
Label: STICKMAN
Releasedatum: 10-03-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3212131
EAN: 4046661335125
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Ook na vijfentwintig jaar leveren de productieve Noren nog steeds met grote regelmaat een nieuw album af. Gelukkig zijn deze albums vrijwel altijd van hoge kwaliteit. Behind The Sun mag dan ook aan dat lijstje worden toegevoegd. De opnamen werden net als voorganger Still Life With Eggplant gemaakt in de Brygga Studio's, in thuishaven Trondheim.

Eveneens vertrouwd is het aantreden van gastgitarist Reine Fiske, die op vrijwel de hele plaat te horen is. Volleerd grijpt Motorpsycho op Cloudwalker meteen de aandacht, door de onweerstaanbare groove, afgewisseld met vederlichte melancholieke rustpunten. Na de epische opener tempert men nog even de gitaren voor het zwoele en tedere Ghost, als een prelude voor wat nog gaat komen. Het duurt dan ook niet lang voordat er weer van leer wordt getrokken. On A Plate, met instant classic gitaarwerk, en Kvaestor, een psychedelisch raspaardje, laten merken dat het menens is. Behind The Sun is in de breedte een veelzijdig en fris vervolg van het hopelijk nog lang aangroeiende oeuvre.

Tracks

Disc 1
1. Cloudwalker (A Darker Blue)
2. Ghost
3. On A Plate
4. The Promise
5. Kvæstor (Incl. Where Greyhounds Dare)
6. Hell: Traitor / The Tapestry / Swiss Cheese Mountain [Part 6-6]
7. Entropy
8. The Magic & The Wonder (A Love Theme)
9. Hell: Victim Of Rock [Part 7]

nieuwsbrief