gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DOUWE BOB

PASS IT ON

Genre: Pop & Rock
Label: UNIVERSAL
Releasedatum: 15-05-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3377266
EAN: 0602547219916
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Recensie

Nadat Douwe Bob in 2012 als eerste er met de winst vandoor ging in De Beste Singer Songwriter van Nederland is het hard gegaan. In 2013 verscheen zijn eerste plaat Born In A Storm en ook de ‘serieuze’ popliefhebber wist toen dat het wel goed zat met die jongen. Hij vernoemde zijn eigen label naar een plaat van The Byrds (Sweetheart of the Rodeo) en de invloeden kwamen overduidelijk uit de jaren zestig/zeventig. Als zoon van Simon Posthumus van de legendarische The Fool kon dat ook niet anders, muziek is hem met de paplepel ingegoten. De indrukwekkende docu Whatever Forever ging diep op die relatie in en liet tevens zien hoe belangrijk muziek maken voor hem is. In de afgelopen jaren is hij nog meer gegroeid mede dankzij de vele optredens die volgden. Onlangs maakte hij nog diepe indruk met Hold Me dat hij in duet met Anouk tot een dikke hit maakte. Het nummer is als bonus te vinden op Pass It On, de nieuw plaat die verder een grote variatie aan songmateriaal bevat. We horen Northern Soul in Sweet Sunshine, vette rock in Gini en uiteraard ook akoestisch werk in bijvoorbeeld We’ll Be Gone. Met Pass It On bewijst Douwe Bob een blijvertje te zijn met wie we nog vele jaren rekening moeten houden.

Na het enorme succes met het duet ‘Hold Me’ met Anouk, scoort Douwe Bob deze zomer een hit met ‘Sweet Sunshine’. Het vrolijke uptempo nummer blijkt de ideale soundtrack te zijn voor de zonnige dagen. Op het album Pass It On, dat op #1 in de charts binnen kwam, appelleert Douwe Bob aan een levensgevoel dat sterkt leeft onder zijn generatie. Deel je inzichten, spullen, diensten, waarden, muziek en gedachtengoed, maar vooral liefde. In deze roerige tijden is het verleidelijk om te kiezen voor cynisme, maar met wat je bent, hebt en vindt, kun je juist heel veel voor elkaar betekenen.
Het album, dat lovende recensies kreeg van de pers, biedt een grote variatie aan songmateriaal. Douwe Bob brouwt uit sixties, seventies, folk en rock zijn eigen melange en levert met dit album een gedroomde opvolger van zijn debuut.

Tracks

Disc 1
1. Pass It On
2. Can't Slow Down
3. Take It All
4. Sugar
5. Doctor
6. Sweet Sunshine
7. Hollywood
8. Morning Sunset
9. Gini
10. The News
11. We'll Be Gone
12. Fine Line
13. Hold Me

nieuwsbrief