gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Het is een goed jaar voor het Nederlandse platenlabel Excelsior. Het laatste album van Spinvis verkoopt nog steeds prima en de Nieuwegeiner is elke avond wel ergens in het land te zien. Ook Johan maakte indruk met een derde succesplaat op rij. Op artistiek vlak maakt Excelsior in 2006 ook al hoogtijdagen door, zeker nu ook het veelgeprezen Alamo Race Track terug is met een tweede album. Hun nieuwe plaat, getiteld Black Cat John Brown, is in veel opzichten een typische Excelsior-plaat.

Alamo Race Track maakt intelligente gitaarpop, die tegelijkertijd tegendraads is en toegankelijk. De gitaarriffs en de refreinen kruipen dan ook langzaam onder de huid van de luisteraar, een effect dat we na albums van Excelsior-bands als Daryll-Ann en Caesar wel van het label gewend zijn. Platen van die bands koesteren we nog steeds, ook Black Cat John Brown lijkt zo in dat rijtje favorieten van dit label te gaan passen.

Op de wereldwijde populaire website Youtube.com werd het nieuwe werk van de band de laatste tijd al 180.000 keer beluisterd. Dat zou een teken kunnen zijn dat de band en hun label het buiten Nederland nu echt eens gaan maken. Het zou meer dan verdiend zijn.

Tracks

Disc 1
1. Black Cat John Brown
2. Stanley Versus Hannah
3. Don't Beat This Dog
4. Kiss Me Bar
5. My Heart
6. The Killing
7. The Northern Territory
8. On The Beach
9. Lee J. Cobb
10. Breaker Breaker 1 2
11. The Open Sea
12. Chocolate Years

nieuwsbrief