gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ZEGERS, LUNA

ENTRE DOS MUNDOS

Releasedatum: 30-11--0001
Herkomst: NL
Item-nr: 3664936
EAN: 8714835119593
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

"Entre Dos Mundos" is het debuutalbum van zangeres & componiste Luna Zegers. Ze groeide op met klassieke muziek en studeerde af in jazz-zang. In 2006 hoorde ze tijdens een zangcursus in India flamenco uit de speakers komen. Als door de bliksem getroffen, werd ze verliefd op deze muziekstijl. Ze reisde meteen door naar Sevilla, de bakermat van de flamenco, waar ze zanglessen nam en avond aan avond flamencojamsessies afging. In 2015 studeerde ze af in flamenco-zang aan het conservatorium in Barcelona als eerste buitenlander in de geschiedenis. Voor haar afstudeerproject schreef ze zelf alle muziek en teksten, eveneens een unicum in de nog steeds vrijwel volledig op traditie gerichte flamenco-zangkringen.
Het album "Entre Dos Mundos" (Tussen Twee Werelden) is een weerspiegeling van Luna's bewogen levensverhaal, getekend door thema's als verlies en pijn, maar ook door hoop en levensvreugde. Luna neemt op dit album de flamenco als uitgangspunt maar gaat vervolgens volledig haar eigen weg. Ze flirt met een meer jazzy sound, door de brede instrumentatie van onder andere piano, contrabas, trompet en viool waarvoor Luna (naast de voor flamenco meer traditionele flamencogitaar en percussie) componeerde.
Luna Zegers creëert met haar muziek een geheel eigen geluid dat gaandeweg is gegroeid in de verschillende omgevingen waarin ze woonde, rondreisde, van de muzikale en poëtische bronnen dronk en zich liet inspireren. Ook in tekstuele zin creëert ze een eigen "wereld" waarin ze alle bagage die ze onderweg heeft verzameld, samenbrengt. Ze schuwt de zwaarte in thematiek en sound niet, en tegelijkertijd heeft het album een lichtvoetigheid die een levenslust toont waaraan de luisteraar zich kan laven. Een persoonlijk en intiem avontuur tussen verschillende werelden.
Door Redactie op 2017-05-01

nieuwsbrief