gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Trompettist Gidon Nunes Vaz studeerde in 2015 af voor zijn Master aan het Conservatorium van Amsterdam. De meeste studiejaren werd hij onderricht door trompettist Ruud Breuls. Gedurende zijn Master heeft hij ook gestudeerd bij Terell Stafford en John Swana aan Temple University (Philadelphia, USA) in 2013. Voortkomend uit de jazzworkshops van Peter Guidi, op zeer jonge leeftijd, is Nunes Vaz al ruim vijftien jaren betrokken in de Nederlandse jazz scène. Naast zijn eigen ensembles: een sextet en kwartet, is hij ook een veelgevraagde “sideman” in Nederland. Onder andere bij: The Eric Ineke JazzXpress, John Engels Quintet, het Rein de Graaff Quintet samen met saxofonist Gary Smulyan en in talloze professionele big bands en ensembles. In 2008 won Nunes Vaz de Baseline Codarts Jazz Award, uitgereikt door bassist Hein van de Geyn en saxofonist Ab Schaap. Inmiddels heeft hij vier albums geproduceerd op het label Tritone Jazz Records. Zijn albums worden momenteel zeer goed ontvangen in Japan, waar hij wordt gezien als een “new original” van Nederlandse bodem. Saxofonist Benjamin Herman deelt deze gedachte: “A standard-bearer for a new generation of jazz trumpeters in Holland and a band leader of exquisite taste, Gidon is a wonderful example of the great times we live in.” Met zijn sextet en kwartet brengt Nunes Vaz de luisteraar tot de kern van de muziek, jazz muziek in zijne pure vorm… swingend en met elementen van de blues.

There’s No End:

Voor deze opname ging hij op zoek naar een aantal van de mooiste melodieën uit het American Songbook. Daarmee heeft hij een samenstelling gemaakt van minder bekende werken waarin de musici hun eigen muzikale stem weten te leggen. Vanuit de gedeelde liefde voor dit repertoire ontstond er ook een samenwerking met vocalist Denise Jannah (Blue Note Records), die op vier van de negen stukken te horen is. De ritmesectie van zijn kwartet bestaat uit zeer belovende musici uit de huidige Nederlandse jazz scéne. Nunes Vaz draagt dit album op aan zijn onlangs overleden mentor Peter Guidi (1949 – 2018).
Door Redactie op 2019-01-22

Tracks

Disc 1
1. No End
2. Yesterday's Dreams
3. The End Of A Love Affair
4. Street Of Dreams
5. On A Misty Night
6. Lazy Afternoon
7. Embraceable You
8. Scandia Skies
9. We'll Be Together Again
.

nieuwsbrief