gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ARNOLD, P.P.

THE NEW ADVENTURES OF... P.P.

Genre: Pop & Rock
Label: EARMUSIC
Releasedatum: 09-08-2019
Herkomst: NL
Item-nr: 3993424
EAN: 4029759140382
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Na 51(!) jaar verschijnt er eindelijk een nieuw album van P.P. Arnold. Niet dat ze in tussentijd niets deed – ze verzorgde achtergrondzang voor onder meer Roger Waters en Paul Weller (laatstgenoemde schreef ook twee songs voor The New Adventures of P.P. Arnold) en twee jaar terug verscheen al het prachtige Turning Tide met onuitgebrachte opnames.
Was het het wachten waard? Bij de opener Baby Blue worden we meteen teruggezogen in de tijd. Prachtige orkestraties en de niets aan kracht ingeboette stem van Arnold. The New Adventures klinkt als een logisch vervolg op haar twee albums uit 1967 en 1968 maar klinkt nergens ouderwets. Opvallend is een prachtige experimenteel gedaclemeerde versie van Dylan’s The Last Thoughts on Woody Guthrie. Alleen het dance-achtige Hold On To Your Dreams vormt een stijlbreuk met de rest van het album. Maar ondaks meer dan 70 minuten speeltijd verveelt het album geen seconde. Vooral het slotnummer I’ll Always Remember You, een gospel-eerbetoon aan haar overleden dochter snijdt dwars door je ziel. Hopelijk is dit album geen afsluiting maar een nieuw begin in de carriere van Arnold.

Tracks

Disc 1
1. Baby Blue
2. Though It Hurts Me Badly
3. The Magic Hour
4. Different Drum
5. I Believe
6. Hold On To Your Dreams
7. I'm A Dreamer
8. When I Was Part Of Your Picture
9. Shoot The Dove
10. I Finally Found My Way Back Home
11. You Got Me
12. Daltry Street
13. Still Trying
14. The Last Thoughts On Woody Guthrie
15. I'll Always Remember You... (Debbie's Song)

nieuwsbrief