Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
GRATIS VERZENDING VANAF 50,- OF AFHALEN IN DE WINKELS VAN CONCERTO EN PLATO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS

Recensie

Op 20 september verschijnt het reeds aangekondigde nieuwe Liam Gallagher album Why me? Why not?
Geen nieuws meer voor je? Wat dan te denken van het feit dat er ook een Indie only release is van een ‘coke bottle green’ vinyl uitgave van het album.

Het album, waarvan de titel klinkt als een uitspraak die zomaar een van de vele ruzies tussen de Oasis-broers had kunnen veroorzaken, wordt uitgebracht via label WM UK. De opname zal bestaan uit 11 tracks, die allemaal op 1 plaat passen en die als we Liam’s ‘random’ tweets van enkele dagen terug als leidraad nemen, de volgende namen dragen:

‘Shockwave’
‘One Of Us’
‘Once’
‘Now That I’ve Found You’
‘Halo’
‘Why Me? Why Not’
‘Be Stiill’
‘Alright Now’
‘Meadow’
‘The River’
‘Gone’

Beluister van bovenstaande tracklist vast de uitgebrachte singles Shockwave en The River om een eerste indruk te krijgen van het album. Wat betreft de rest van het album, wordt het een ‘nog sterker album dan As You Were uit 2017 als we Liam zelf mogen geloven. ‘’I want the second album to be a step-up because the hardest thing to do is to make something the same, only better. So that’s what we’ve done.”

En om dat te bewerkstelligen, schakelde Liam de hulp in van o.a. producers Andrew Wyatt en Greg Kurstin, die ok al bijdroegen aan debuutplaat As you were: ‘’I know my strengths and I know my limitations. I’m an ok songwriter, but I’m a great singer and frontman.’’. Derhalve is er op Why me? Why not geen plaats meer voor zelf geschreven nummers waar dat op de debuutplaat nog wel het geval was. Er is enkel nog sprake van ‘co-writes’ maar als Liam gelijk heeft, gaat dat dus geen probleem vormen.

In november begint Gallaghers internationale tour waarbij hij in februari 2020 de Ziggodome aandoet.

Tekst: Koen Voorn
Door Redactie op 2019-08-21

Tracks

Disc 1
1. Shockwave
2. One Of Us
3. Once
4. Now That I've Found You
5. Halo
6. Why Me? Why Not.
7. Be Still
8. Alright Now
9. Meadow
10. The River
11. Gone

nieuwsbrief