gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Esther van Hees live in Concerto Recordstore (24.11. 16:00)
Esther van Hees komt haar nieuwe album Gelukkig zijn met jazzmuzikanten Jeroen van Vliet en Miquel Boelens presenteren en signeren in Concerto!
Aanvang 16:00. Toegang is gratis meer info



In de platenkast van vader en moeder Van Hees vond dochter Esther een schat aan Nederlandstalige muziek. Als rechtgeaarde Vlaming natuurlijk grootheden als Wim De Craene en de jong gestorven Ann Christy, namen die ten Noorden van de grens nooit helemaal doorgedrongen zijn. Maar ook Ramses Shaffy en halve Belg Raymond van het Groenewoud vonden hun weg naar de pick up in huize Van Hees. Met jazzmuzikanten Jeroen van Vliet en Miquel Boelens heeft zij nu haar huidige professie, die van jazzzangeres, gecombineerd met de herinnering van haar jeugd, en brengt zij de nummers die haar inspireerden in een totaal nieuw arrangement. Voor velen in Nederland zal het de eerste kennismaking zijn met De Craene’s Rozane, of Zoals Een Mooi Verhaal van Ann Christy, wiens fan schare overigens tot op de dag van vandaag beweert dat Bob Dylan diverse songs voor haar schreef. Laat Me van Shaffy, Benjamin van Louis Neefs en Twee Meisjes van Van Het Groenewoud kennen we natuurlijk wel, maar dan weer niet in de gloedvolle jazz benadering van Van Hees. Een mooie interpretatie van, zo te horen, een gelukkige jeugd.



Tracks
1 Lied van welk verdriet – Dirk van Esbroeck 3:03
2 Sammy – Ramses Shaffy 5:07
3 Twee meisjes – Raymond van het Groenewoud 3:28
4 Zoals een mooi verhaal –Michel Fugain, Ann Christy 3:55
5 Van God los – Stijn Meuris 5:48
6 Benjamin – Bobby Gentry, Neefs 4:13
7 Dag vreemde man - Willy Crombe, Mary Boduin 5:47
8 Rozane – Wim de Craene 5:50
9 Gelukkig zijn – Raymond van het Groenewoud 4:05
10 Horizontaal – Della Bosiers 2:51
11 Laat me – Ramses Shaffy 5:55

nieuwsbrief