gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ROMEIJN, AAFKE

M

Genre: Pop & Rock
Label: CONCERTO RECORDS
Releasedatum: 18-10-2019
Herkomst: NL
Item-nr: 4039216
EAN: 8719327124352
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Recensie

MET een boekje met extra essay/poëzie-teksten bij het album en MET twee extra nummers die alvast iets verklappen over hoe het verder ging

Ken je Aafke Romeijn niet van haar muziek, dan wellicht omdat ze zich veelvuldig in het politieke debat mengt. Deze interesse van Romeijn resulteerde al in de politiek getinte EP Versplintering op Rechts. Ook bracht ze vorig jaar haar debuutroman uit: Concept M, een boek dat ondanks de fictionaliteit duidelijke verbanden heeft met het huidige politieke klimaat. De combinatie van Romeijns literaire en muzikale vaardigheden hebben geleid tot het originele idee om een soundtrack bij haar eigen boek te maken.
Op dit album zijn de tracks gekoppeld aan hoofdstukken van het boek. Dit betekent weliswaar dat de teksten enkel te begrijpen zijn als je het boek gelezen hebt, maar ook los daarvan blijft M overeind staan als een sterke popplaat. Romeijn staat inmiddels vooral bekend om haar pakkende synthpopliedjes, maar M laat meer horen dan dat. Het ene moment klinken er house-invloeden, het andere moment kiest ze voor een soberder geluid. Zo is Elf een hoogtepunt waarop Aafke Romeijn de kracht van dit project toont: hierop weet ze in een aangrijpend folklied klank te geven aan de emoties die een personage uit haar boek beleeft.
Daarnaast laat Romeijn meer sfeergeoriënteerde stukken horen, de andere kracht van deze boeksoundtrack. Het is een prettige afwisseling van de licht funky popliedjes. Ook gooit ze alle electronica overboord op een prachtig gearrangeerde cover van Noordkaaps Een Heel Klein Beetje Oorlog. Ze toont haar veelzijdigheid, waarbij niet onvermeld mag blijven dat dit de eerste plaat is die ze zelf heeft geproduceerd: het is fijn om Romeijn zichzelf te zien ontwikkelen als artiest.

Tracklist:
1. Proloog
2. 10:20
3. A15
4. Ze Zeggen
5. Een Heel Klein Beetje Oorlog
6. Alpha
7. Fuga
8. Elf
9. Kleurstof
10. Corolla
11. Ameland (ft. Spinvis)
12. Interlude 2040
13. Spoiler
14. Zwemdiploma’s

nieuwsbrief