gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

TORRES, XAVI

CURIOSITY

Releasedatum: 25-09-2019
Herkomst: NL
Item-nr: 4042201
EAN:
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Xavi Torres brengt op 25 september zijn spectaculaire solo debut ‘Curiosity’ uit. De uit Tarragona afkomstige Torres bevindt zich al jaren in de Amsterdamse muziekscene en nadat hij afstudeerde aan het Conservatorium van Amsterdam speelde hij in verschillende samenstellingen door heel Europa, om uiteindelijk in zijn eentje achter de piano te kruipen. Nu is tijd voor ‘Curiosity, een bijzonder debuut dat in samenwerking met Just Listen Records tot stand kwam: “Het maken van dit solo-pianoalbum was een uitdaging die om veel vastberadenheid vroeg.” Het album is ontstaan vanuit nieuwsgierigheid naar zijn eigen kunnen en mogelijkheden. Diezelfde nieuwsgierigheid is een belangrijke leidraad in het narratief van zijn solodebuut. Volgens Torres is Nieuwsgierigheid de essentie van mens-zijn, de motor die zowel wetenschap als kunst voedt: “Het impliceert de acceptatie van onwetendheid, de drang om te verkennen, te leren en te ontdekken.”

“Xavi Torres is very exciting and adventurous, both as a piano player and as a composer, with strong attention to detail.”
- Joris Roelofs
Door Redactie op 2019-09-19

nieuwsbrief