gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

RecensieMaarten Heijmans maakte al veel indruk met zijn vertolking van Ramses in de gelijknamige serie en concerten. Uit deze concertserie komt zijn eerbetoon aan Ramses voort. Heijmans steekt op dit album bekende en minder bekende songs van Shaffy in een nieuw jasje. Hij weet hiermee een compleet nieuw elan te geven aan de nummers, zonder hiermee de essentie van de oorspronkelijke versies te verliezen. In Maarten’s uitvoeringen zijn de songs van Shaffy even tijdloos als de originelen op een gedurfde maar geslaagde manier. Laat mijn liedjes nu maar zwerven, zong Ramses ooit. Bij Maarten hebben ze een prachtig thuis gevonden.

Acteur/zanger Maarten Heijmans legt zijn versie van het repertoire van Ramses Shaffy vast. Op 1 december, exact 10 jaar na het overlijden van Ramses, presenteert hij zijn album RAMSES. Komend voorjaar speelt Maarten Heijmans met zijn band de nummers van RAMSES live tijdens zijn album tour. Luister alvast naar een voorproefje op Maarten Heijmans & band - Sammy

Op zondag 1 december is het 10 jaar geleden dat Ramses Shaffy overleed. Als afsluiting van een speciaal Shaffy programma vroeg ITA Maarten Heijmans die dag nog één keer zijn bejubelde concert met eigen bewerkingen van Shaffy repertoire te spelen. Voor Maarten was dit bijzondere eerbetoon mede aanleiding om alsnog te besluiten zijn favoriete Shaffy nummers in nieuwe arrangementen mét band op te nemen en op cd en vinyl uit te brengen. De voorstelling op 1 december in de Stadsschouwburg wordt de officiële album presentatie van het Maarten Heijmans & band album RAMSES.

Maarten Heijmans ontvangt in 2015 een Gouden Kalf én een Emmy Award voor zijn overtuigende vertolking van de titelrol in de succesvolle TV-serie Ramses van Michiel van Erp. Na de opnames besluit hij een aantal nummers van nieuwe, eigen arrangementen te voorzien en samen met een club getalenteerde muzikanten komt de voorstelling ‘Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy’ tot stand. Een landelijke tour eindigt spectaculair met uitverkochte shows in Paradiso en Carré maar bij Maarten blijft er iets knagen. “We hadden eraan gewerkt deze arrangementen live uit te voeren, maar in mijn hoofd hoorde ik eigenlijk altijd een studioalbum; iets wat gelaagder en genuanceerder en gedetailleerder was. Toen ik begin 2019 besefte dat het 1 december Ramses' tienjarige sterfdag zou zijn wist ik: dán wil ik de nummers op een album uitbrengen. En dan is het klaar. Ik ben al zo lang met Ramses bezig. Dit nieuwe album voelt als de strik waarmee ik alles wat ik met Shaffy heb gedaan bij elkaar bind”.

Samen met drummer/producer Viktor van Woudenberg hergroepeert Maarten zijn band en duikt hij begin 2019 de studio in. Een groep van tien gelijkgestemden met wie Maarten zijn muzikale schetsen arrangeert, uitvoert en opneemt. “Het herarrangeren van de Shaffy nummers ging met deze mensen heel organisch, het voelde echt als een speeltuin. Juist omdat de teksten en de harmonieën al vastliggen konden we de rest helemaal vrij invullen”.

De verzameling songs die Maarten voor RAMSES heeft geselecteerd bevat bekende Shaffy nummers alsSammy, Laat me, Zing vecht, en Wij zullen doorgaan maar hij wilde zeker niet dat het een Best of met alleen maar meezingers zou worden. “De Shaffy songs die mij het meeste hebben geraakt behoren misschien wel tot zijn onbekendere werk, nummers als Als je niet bij me bent of Slaapliedje. Elk nummer op dit album heeft veel voor me betekend tijdens de voorbereiding en het draaien van de dramaserie en ik heb aan elke track iets persoonlijks kunnen toevoegen”.Tracklist:
Sammy
Heerlijk!
Laat me
'k Had jou als een deur achter me dichtgedaan
Nannis
Jij bent nu daarbinnen
Slaapliedje
Als je niet bij me bent
5 uur
We leven nog
't Is stil in Amsterdam
Zing-Vecht-Huil-Bid-Lach-Werk en Bewonder
Wij zullen doorgaan (live in Tivoli)

nieuwsbrief