gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Voor zijn nieuwste project reisde gelauwerd stripjournalist Joe Sacco af naar de Northwest Territories in Canada, waar het ‘s winters min veertig graden wordt. In dit gebied zijn de gevolgen van de wereldwijde honger naar fossiele brandstoffen direct voelbaar. De Dene zijn de inheemse bewoners die hier al generaties lang leven. Ze zijn bijna zonder uitzondering in dienst van de oliemaatschappijen in het gebied. Sacco gaat in gesprek met hen en schetst in Terug aan het land op genuanceerde wijze welke invloed de olie-industrie heeft op hun leven. Enerzijds zorgt de industrie voor werkgelegenheid, geld om scholen te stichten en sociale voorzieningen te onderhouden. Anderzijds wordt het landschap blijvend veranderd door deze zware industrie. De langetermijngevolgen voor het milieu zijn niet bekend. Stripjournalist Joe Sacco is de auteur van o.a. ’Onder Palestijnen‘, ’Gorazde‘ en ’Fikser‘.
Zijn veelal internationaal gelauwerde boeken zijn in veertien talen uitgebracht. Hij publiceert met regelmaat in de New York Times Magazine, Time en Harper‘s.

“Joe Sacco‘s work is a compelling combination of eyewitness reportage and graphic storytelling”
-The Guardian

“Sacco is relentless and impressive.
His great drawings, combined with a highly informed and intelligent verbal narrative, unfolds a
fascinating story”
-New York Times

“Joe Sacco is de absolute grondlegger van de journalistieke strip”
-De Standaard
“Monumentaal werk van de pionier van de stripjournalistiek”
-de Volkskrant
Door Redactie op 2020-06-03

nieuwsbrief