Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
GRATIS VERZENDING VANAF 50,- OF AFHALEN IN DE WINKELS VAN CONCERTO EN PLATO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS

Recensie

The All Is One, het nieuwe album van Motorpsycho, was eigenlijk al een paar maanden klaar, maar vanwege corona liet de daadwerkelijke release ietwat op zich wachten. Of, zoals de Noorse band zelf zegt, de muziek moest eerst nog een beetje rijpen. Nu het album er dan eindelijk is, blijkt dat het werk van een ongekend smaakvolle schoonheid is.
Het album is deel drie van een reeks dat de band de Gullvag Trilogy heeft gedoopt. Het is een eerbetoon aan de kunstenaar (Håkon Gullvåg) die de afgelopen Motorpsycho-hoezen (naast deze ook The Crucible en The Tower) heeft ontworpen.
Het topstuk op dit album (of eigenlijk twee albums: want verdeeld over twee cd’s en twee lp’s) is N.O.X. gedoopt. Dit nummer van ruim 42 minuten (verdeeld in vijf delen) is geschreven met de Noorse gastmuzikanten Lars Horntveth (Jaga Jazzist) en Ola Kvernberg (Steamdome). De band liet zich hierbij inspireren door eerder genoemde kunstenaar Håkon Gullvåg. Tjonge jonge, wat prachtig zeg; deze N.O.X-reeks mag met ingang van direct gerust de ‘Motorpsycho magnum opus’ genoemd worden.
Maar er zijn meer magistrale muziekminuten, meer nummers en meer stijlen. Het is psychedelisch maar doet tegelijkertijd nergens te donker of te zwaar aan. Het is jazz, maar de band speelt nooit een noot te veel en verzandt nimmer in lastig te vangen notenbrijen. Het is intense postrock, maar het gaat altijd hand in hand met een fijnzinnige, soepele en verrassend toegankelijke insteken en koortjes. Zonder overdrijven: The All Is One is eigenlijk alles waarvan je hoopte dat Motorpsycho ‘t ooit nog eens op één album zou zetten. En meer. Voorzichtige voorspelling? Minimaal Top 3 van de Mania 30 eindlijst 2020.

Tracks

Disc 1
1. The All Is One
2. The Same Old Rock (One Must Imagine Sisyphus Happy)
3. The Magpie
4. Delusion (The Reign Of Humbug)
5. N.o.x. [Part 1] (Circles Around The Sun [Part 1])
6. N.o.x. [Part 2] (Ouroboros)
7. N.o.x. [Part 3] (Ascension (Strange Loop))
Disc 2
1. N.o.x. [Part 4] (Night Of Pan)
2. N.o.x. [Part 5] (Circles Around The Sun [Part 2])
3. A Little Light
4. Dreams Of Fancy
5. The Dowser
6. Like Chrome

nieuwsbrief