gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Het eerste deel van de definitieve biografie over de ongrijpbare en geliefde JFK
Toen John F Kennedy in 1963 werd vermoord, was hij het staatshoofd van het machtigste land dat de wereld ooit had gezien. Amerika floreerde en JFK had het land net gered van een van de gevaarlijkste momenten van de Koude Oorlog. Kennedy werd in 1917 geboren, in een ambitieus Iers- Amerikaans gezin. Zijn razendsnelle opkomst in de politiek, tot het moment dat hij de jongste president ooit werd, heeft hem tot een van de mythische helden van de twintigste eeuw gemaakt. En toch zijn er decennia na zijn voortijdige dood eigenlijk vooral hagiografieën, discussies over zijn precieze politieke nalatenschap of onderzoeken naar zijn buitenechtelijke relaties gepubliceerd. JFK is daardoor alleen maar mysterieuzer geworden: er is nog nooit een echt goed gedocumenteerde biografie over hem geschreven.

Tot nu toe: de biografie van Fredrik Logevall, winnaar van een Pulitzer Prize, brengt de lezer zo dicht op de huid van JFK als maar mogelijk is. Het resultaat is een meeslepende tweedelige biografie die Kennedy helder in de context plaatst van de turbulente twintigste eeuw. Dit eerste deel omspant de eerste 39 jaar van zijn leven, van een ziekelijke tweede zoon, via een rusteloze student en een heldenrol in WO II naar zijn stormachtige politieke opkomst tot aan de beslissing om zich kandidaat te stellen voor het presidentschap.
Door Redactie op 2020-09-11

nieuwsbrief