gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

2023 REPRESS OP ORANJE GEKLEURD VINYL.
ALLEEN VERKRIJGBAAR BIJ CONCERTO & PLATO EN 1 ANDERE WEBSITE
MAX 2 EXEMPLAREN PER KLANT / MAX 2 COPIES PER CUSTOMER


In 1995 heerste er een ware Rolling Stones koorts in Nederland. Dat de band dat jaar openlucht- en stadionconcerten zou geven in Nijmegen, Landgraaf en Rotterdam in het kader van hun grote Voodoo Lounge-tournee was al bekend, maar in mei bleek plots dat de heren in het geheim de Amsterdamse Paradiso hadden afgehuurd voor het zogenaamde Stripped-project. Hierbij speelden ze uitgeklede, sobere versies van hun songs in een intieme setting. In de voormalige kerk aan de Weteringschans werd een week lang gerepeteerd en uiteindelijk twee maal opgetreden voor publiek – een unieke kans om de band in zo’n kleine setting te zien spelen. De opnames van het eerste concert, van 26 mei 1995, vind je terug op het album. Het tweede concert van een dag later werd toentertijd live uitgezonden op een scherm op het Museumplein, waar naar schatting 50.000 tot 80.000 mensen op af kwamen. Dit bezoek van de band aan onze hoofdstad staat dan ook nog bij menig fan in het geheugen gegrift.

The Rolling Stones Unzipped - Groninger Museum
‘The Rolling Stones – Unzipped’ is van vrijdag 30 juni 2023 t/m zondag 21 januari 2024 te bezoeken in het Groninger Museum. Deze tentoonstelling geeft een uitzonderlijk uitgebreide inkijk in 50 jaar geschiedenis van de band aan de hand van ruim 400 originele objecten uit de persoonlijke archieven van de bandleden. In het museum zijn bijvoorbeeld instrumenten en stage designs te zien, maar ook persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, posters, albumcovers en nog veel meer! Ga naar www.groningermuseum.nl voor meer informatie.

tracklist

KANT A
1 Not Fade Away
2 It’s All Over Now
3 Live With Me
4 Let It Bleed
5 Spider And The Fly

KANT B
1 Beast Of Burden
2 Angie
3 Wild Horses
4 Sweet Virginia
5 Dead Flowers

KANT C
1 Shine A Light
2 Like A Rolling Stone
3 Connection
4 Slipping Away
5 The Worst

KANT D
1 Gimme Shelter
2 All Down The Line
3 Respectable
4 Rip This Joint
5 Street Fighting Man
Door Redactie op 2020-09-01

nieuwsbrief