gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Maak kans op een setje postcards, gebaseerd op het artwork van elke track. Verpakt in een mooi mapje, dat gebaseerd is op het album artwork zelf.




Sven Hammond steelt al weken de show als muzikale smaakmaker van het uitermate succesvolle tv-programma Matthijs Gaat Door, in uitgebreide vorm als big band. Een goed moment dus voor een nieuwe plaat, die ditmaal in het teken staat van het idool van Hammond-meester Sven Figee, jazzpianist Thelonious Sphere Monk. Album-opener Monk’s Dream verscheen als single al op 17 oktober, Monks verjaardag. Sven heeft de tijdloze muziek van Monk naar onze tijd vertaald, met vocale bijdragen van Typhoon, Gianski, Zoë Love Smith, Cheyenne Toney en Akwasi. En inderdaad, Monk’s muziek leent zich prima voor samensmelting met andere genres. Die combinatie van eigenzinnige arrangementen (de eerste Monk tribute-plaat op Hammondorgel!) en spannende raps levert een geweldig leuk album op. De op single uitgebrachte nummers ‘Thelonious Mijn Tempel’ met de Amsterdamse songwriter Gianski en ‘Locomotive-Doucement’ met Typhoon zijn daar zeer geslaagde voorbeelden van. Een mooi album, waarmee Sven niet alleen zijn oude fans plezier zal doen maar ook wel eens wat nieuwe zieltjes zou kunnen winnen.

TRACK LIST
1. Monk’s Dream
2. Locomotive – Doucement (Hittegolf) – featuring Typhoon
3. Ruby My Dear
4. Evidence – I’ll Never Let Go – featuring Zoë Love Smith & Sven Figee
5. Ugly Beauty
6. Pannonica
7. Thelonious – Mijn Tempel – featuring Gianski
8. Bye Ya
9. Misterioso – Wat De Dag Brengt – featuring Cheyenne Toney
10. Monk’s Point
11. Green Chimneys – Juffie – featuring Akwasi
Door Jos van den Berg op

Tracks

Disc 1
1. Monk's Dream
2. Locomotive - Doucement (Hittegolf)
3. Ruby My Dear
4. Evidence - I'll Never Let You Go
5. Ugly Beauty
6. Pannonica
7. Thelonious - Mijn Tempel
8. Bye Ya
9. Misterioso - Wat De Dag Brengt
10. Monk's Point
11. Green Chimneys - Juffie

nieuwsbrief