gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Engels, Teepe en Herman schuren, swingen en klateren op een album waar de vlammen van afspatten ★★★★☆ (Gijsbert Kamer, de Volkskrant)

Het had zo’n leuk feestje kunnen worden. Slagwerker John Engels die voor zijn 85ste verjaardag samen met contrabassist Joris Teepe en altsaxofonist Benjamin Herman langs de Nederlandse jazzpodia zou trekken. Dat kon allemaal niet doorgaan, maar gevierd werd het toch. Het trio ging een paar weken na Engels’ verjaardag naar het Amsterdamse Bimhuis, om daar zonder publiek op gepaste afstand van elkaar een album op te nemen waar de vlammen van afspatten.

When Will the Blues Leave bevat acht nummers uit de jazzgeschiedenis die Engels zelf groot heeft zien worden. Bebop (Moose the Mooche van Charlie Parker), postbop (het titelstuk van Ornette Coleman) en een fraaie ballad die we kennen van Stan Getz (The Peacocks) worden met buitengewoon veel flair gespeeld. Hermans sax schuurt, Teepe swingt en Engels laat zijn drums lekker klateren. Het lijkt ook wel alsof die drums iets naar voren zijn gemixt, wat zijn rijke geluid extra benadrukt.
(Tekst: de Volkskrant)1. Sonny Boy - John Engels, Joris Teepe, Benjamin Herman
2. Fried Bananas - John Engels, Joris Teepe, Benjamin Herman
3. The Peacocks - John Engels, Joris Teepe, Benjamin Herman
4. When Will The Blues Leave - John Engels, Joris Teepe, Benjamin Herman
5. I Found A New Baby - John Engels, Joris Teepe, Benjamin Herman
6. Moose The Mooche - John Engels, Joris Teepe, Benjamin Herman
7. Bittersweet - John Engels, Joris Teepe, Benjamin Herman
8. Time Was - John Engels, Joris Teepe, Benjamin Herman
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Sonny Boy
2. Fried Bananas
3. The Peacocks
4. When Will The Blues Leave
5. I Found A New Baby
6. Moose The Mooche
7. Bittersweet
8. Time Was

nieuwsbrief