gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Froukje Veenstra is de pas 19-jarige popster-in-wording, die jaar geleden al opviel met Groter Dan Ik, waarop ze verzuchtte dat de wereld in de fik staat. ‘En ik zou het willen blussen, maar het vuur is groter dan ik.’ Het nummer belandde zeer hoog in de Song van het jaar verkiezing, ze werd 3FM talent, zou gaan schitteren tijdens de Popronde, maar ook zij (wie niet?) moest optreden voor publiek steeds vooruitschuiven. Gelukkig is er nu Licht En Donker, haar debuut EP die wordt uitgebracht op Top Notch. Niet meteen een logische match, hoewel, haar alternatieve popliedjes zijn wel hip geproduceerd en het geluid van Froukje ligt ook weer niet heel ver af van de eigenzinnige hiphop van S10.
Een aantal keer is de vergelijking met de fluisterzang van Billie Eilish te maken. Bovendien heeft de Rotterdamse conservatoriumstudente een ijzersterk gevoel voor taal, dat ze laat horen in alle zes tracks van de EP. Zoals in follow up hit Ik Wil Dansen waarin ze met een heerlijke woordenstroom precies dat weet te zeggen wat veel Generatie Z-leeftijdsgenoten voelen. Serieus en vroegwijs zijn de liefdesperikelen in 17. Onbezonnen, dat ze schreef rond de Black Lives Matter-protesten, is bovenal de uitermate catchy afsluiter. Licht En Donker is Goud!



Door Erik Damen op

Tracks

Disc 1
1. Licht En Donker
2. Heb Ik Dat Gezegd?
3. Ik Wil Dansen
4. Goud
5. 17
6. Onbezonnen
7. Licht En Donker

nieuwsbrief