gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Het is album nummer 42, en dan ook nog een dubbelalbum: Van Morrison is en blijft een van de meest releasende artiesten van onze tijd. Met zijn nieuwe album Latest Record Project Vol. 1 wil de Noord-Ierse muzikant, zanger en componist niet alleen kwantiteit maar vooral ook kwaliteit laten zien. Bijzonder, want na een jarenlange releasestilte kwamen er rond 2017 tot en met 2019 een reeks aan nieuwe albums uit. Latest Record Project Vol. 1 bevat maar liefst 28 tracks, opgetekend zijn die vooral de liefde voor blues, R'n'B, jazz en soul demonstreert. Van heeft de Covid-periode gebruikt om songs te schrijven en op te nemen en daar al zijn creativiteit ingelegd. Eerder dit jaar bracht Van The Man een paar single’s uit, onder andere samen met Eric Clapton, die niet onverdeeld gunstig werden ontvangen. De uitgesproken mening met betrekking tot de Covid-pandemie, gedragsregels daaromtrent en het al of niet ontkennen van de problematiek, zorgde bij de fans en muziekliefhebbers voor discussie en hier en daar voor opgetrokken wenkbrauwen. Dat is gelukkig op tijd begrepen en op dit album vind je de tracks ook niet terug.
Sir Van Morrison blijft natuurlijk wel de man met een totaal eigen kijk op de wereld en zijn muziek. Achtentwintig tracks op deze Vol. 1 demonstreren dat duidelijk. De 75-jarige Van Morrison zingt met stem alsof hij nog vijftig is en laat zien op dat gebied nog goed mee te kunnen. Ook wil hij duidelijk laten zien dat hij qua redenering en gedachten nog lang niet oud en versleten is. De band is dezelfde band die de laatste jaren Van vergezellen bij concerten en on -tour. Stuk voor stuk uitstekende muzikanten die ook nu weer zorgen voor veel variëteit in stijl en orkestratie. De fan zal nieuwsgierig afwachten of er te zijner tijd een Vol. 2 zal verschijnen.

Door Wim Velderman op

Tracks

Disc 1
1. Latest Record Project
2. Where Have All The Rebels Gone?
3. Psychoanalysts' Ball
4. No Good Deed Goes Unpunished
5. Tried To Do The Right Thing
6. The Long Con
7. Thank God For The Blues
8. Big Lie
9. A Few Bars Early
Disc 2
1. It Hurts Me Too
2. Only A Song
3. Diabolic Pressure
4. Deadbeat Saturday Night
5. Blue Funk
6. Double Agent
7. Double Bind
8. Love Should Come With A Warning
9. Breaking The Spell
10. Up County Down
Disc 3
1. Duper's Delight
2. My Time After A While
3. He's Not The Kingpin
4. Mistaken Identity
5. Stop Bitching, Do Something
6. Western Man
7. They Own The Media
8. Why Are You On Facebook?
9. Jealousy
.

nieuwsbrief