Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
GRATIS VERZENDING VANAF 50,- OF AFHALEN IN DE WINKELS VAN CONCERTO EN PLATO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS

Recensie

Black Sabbath was verwikkeld in een langdurige juridische strijd met hun voormalige manager in 1975 toen de band begon aan de opnames van hun zesde studioalbum Sabotage. De groep voelde zich constant gesaboteerd - vandaar de titel van het album - en dat gevoel droeg bij aan de intensiteit van de nieuwe muziek die ze maakten. Ondanks de afleiding creëerde de band een van de meest dynamische - en ondergewaardeerde - albums uit hun legendarische carrière.

BMG brengt een eerbetoon aan de beschermheiligen van de heavy metal met een release die een nieuwe, geremasterde versie van het originele album bevat, samen met een complete liveshow die is opgenomen tijdens de tournee van de band in 1975. SABOTAGE: SUPER DELUXE EDITION komt op 11 juni beschikbaar als een set van 4 cd's en als een set van 4 lp's met dezelfde muziek op vinyl van 180 gram plus een bonus 7-inch met de single edit van “Am I Going Insane ( Radio)” en “Hole In The Sky” op de B-kant. Het artwork van de single is een replica van de zeer zeldzame Japanse release van die single.

Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler en Bill Ward namen Sabotage op in Londen en Brussel en produceerden het album samen met Mike Butcher. De acht nummers werden voor het eerst uitgebracht in de VS in juli 1975 en vervolgens in september in het VK. Het album werd goud in Amerika en zilver in het Verenigd Koninkrijk. Sabotage kreeg positieve recensies voor de heavy tracks zoals "Hole In The Sky" en "Symptom Of The Universe", maar ook voor de meer experimentele muziek zoals "Supertzar" met harp, Mellotron en het English Chamber Choir.

SABOTAGE: SUPER DELUXE EDITION bevat 16 live tracks (waarvan er 13 niet eerder zijn uitgebracht) die in 1975 zijn opgenomen tijdens de Amerikaanse tournee van het kwartet. De optredens bevatten nummers uit de carrière van de groep tot dan toe; van het titelnummer van het debuut Black Sabbath uit 1970 tot "Spiral Architect" en "Sabbra Cadabra" van het vorige album Sabbath Bloody Sabbath (1973). Sabotage is ook vertegenwoordigd met live-opnames van "Hole In The Sky" en "Megalomania."

Naast de muziek bevat de release ook diepgaande liner notes die het verhaal van het album vertellen door middel van citaten van bandleden en de muziekmedia en zeldzame foto's en persknipsels uit die tijd. Ook inbegrepen in het pakket is een Madison Square Garden replica concertboek uit 1975 en een Sabotage 1975 Tour kleurenposter.
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Hole In The Sky (2021 Remaster)
2. Don't Start (Too Late) (2021 Remaster)
3. Symptom Of The Universe (2021 Remaster)
4. Megalomania (2021 Remaster)
5. Thrill Of It All (2021 Remaster)
6. Supertzar (2021 Remaster)
7. Am I Going Insane (Radio) (2021 Remaster)
8. The Writ (2021 Remaster)
Disc 2
1. Supertzar/killing Yourself To Live (Live North American Tour
2. Hole In The Sky (Live North American Tour '75)
3. Snowblind (Live North American Tour '75)
4. Symptom Of The Universe (Live North American Tour '75)
5. War Pigs (Live North American Tour '75)
Disc 3
1. Megalomania (Live North American Tour '75)
2. Sabbra Cadabra (Live North American Tour '75)
3. Jam (Including Guitar Solo) (Live North American Tour '75)
4. Jam (Including Drum Solo) (Live North American Tour '75)
5. Supernaut (Live North American Tour '75)
Disc 4
1. Iron Man (Live North American Tour '75)
2. Roll Doctor) (Live North American Tour '75)
3. Black Sabbath (Live North American Tour '75)
4. Spiral Architect (Live North American Tour '75)
5. Embryo/children Of The Grave (Live North American Tour '75)
6. Paranoid (Live North American Tour '75)
Disc 5
1. Am I Going Insane (Radio) (1975 Single Edit)
2. Hole In The Sky (1975 Single Edit)

nieuwsbrief