Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
GRATIS VERZENDING VANAF 50,- OF AFHALEN IN DE WINKELS VAN CONCERTO EN PLATO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS

Recensie

2LP+CD+Bluray met boek, poster en memorabilia.Op vrijdag 30 juli verschijnt Welcome 2 America, een nooit eerder uitgebracht album van Prince. Op de deluxe editie van het album staan 12 studiotracks en een video van het concert dat Prince in 2011 met The New Power Generation gaf tijdens zijn Welcome 2 America Tour in Los Angeles.

“The world is fraught with misin4mation. George Orwell's vision of the future is here. We need 2 remain steadfast in faith in the trying times ahead."
- Prince, 2010
Welcome 2 America: ‘een krachtig, creatief statement dat verslag doet van Prince’s zorgen, hoop en visie op een maatschappij in ontwikkeling en zijn vooruitziende blik op een tijdperk van politieke verdeeldheid, misinformatie en een hernieuwde strijd om raciale gerechtigheid’.
De titeltrack Welcome 2 America is een monoloog van Prince over de oppervlakkigheid van social media en reality-tv en monopolies in de muziekindustrie. In de track noemt Prince Amerika ‘the land of the free / home of the slave’.

In 2010 rondde Prince de opnames voor het album Welcome 2 America af, maar bracht het album nooit uit: hij bewaarde het, naast talloze andere onuitgebrachte projecten, in zijn befaamde kluis op zijn Paisley Park landgoed. Wel ging hij op Welcome 2 America Tour door Amerika, die hij afsloot met de historische 21 Nite Stand-concertserie in The Forum in Los Angeles.

Het Welcome 2 America-album dat in juli verschijnt, bevat het complete, nooit eerder uitgebrachte studio-album uit 2010. Het bevat samenwerkingen met bassist Tal Wilkenfeld, drummer Chris Coleman en engineer Jason Agel, evenals aanvullende bijdragen van New Power Generation-zangeressen Shelby J., Liv Warfield en Elisa Fiorillo en keyboard-speler Morris Hayes, die ook een aantal tracks voor Welcome 2 America produceerde.

Deze deluxe uitvoering bevat het album op zowel cd als black vinyl (inclusief download) en een nooit eerder uitgebrachte videoregistratie van Prince’s volledige concert in The Forum op 28 april 2011. Tijdens die show, die hij destijds aankondigde met de oproep ‘Bring friends, bring Ur children, and bring foot spray, because… it’s gonna B funky!”, speelde hij onder meer een cover van Bob Dylan’s Make You Feel My Love en Roxy Music’s More Than This. Daarnaast bracht Prince tijdens het concert klassiekers als 17 Days, Controversy, 1999 en Purple Rain ten gehore.

Bij de in goudfolie verpakte deluxe versie van Welcome 2 America komt bovendien een 32-pagina’s tellend boekwerk en diverse Welcome 2 America Tour-memorabilia als een poster en replica’s van de setlist, ticket en backstage-pas. Het exclusieve pakket werd ontworpen door kunstenaar Mathieu Bitton en creative director Trevor Guy.
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Welcome 2 America
2. Running Game (Son Of A Slave Master)
3. Born 2 Die
4. 1000 Light Years From Here
5. Hot Summer
6. Stand Up And B Strong
7. Check The Record
8. Same Page, Different Book
Disc 2
1. When She Comes
2. 1010 (Rin Tin Tin)
3. Yes
4. One Day We Will All B Free
Disc 3
1. Welcome 2 America
2. Running Game (Son Of A Slave Master)
3. Born 2 Die
4. 1000 Light Years From Here
5. Hot Summer
6. Stand Up And B Strong
7. Check The Record
8. Same Page, Different Book
9. When She Comes
10. 1010 (Rin Tin Tin)
11. Yes
12. One Day We Will All B Free
Disc 4
1. Joy In Repetition
2. Brown Skin (India.arie Cover)
3. Lovergirl
4. Shhh
5. Controversy
6. Theme From "which Way Is Up" (Stargard Cover)
7. What Have You Done For Me Lately (Janet Jackson Cover)
8. It's Alright
9. Make You Feel My Love (Bob Dylan Cover)
10. Misty Blue (Eddy Arnold Cover)
11. Let's Go Crazy
12. Delirious
13. 1999
14. Little Red Corvette
15. Purple Rain
16. Prince Composition)
17. Prince Composition)
18. Prince Composition)
19. Kiss
20. Play That Funky Music (Wild Cherry Cover)
21. Inglewood Swingin' (Version Of Kool & The Gang's Hollywood S
22. Fantastic Voyage (Lakeside Cover)
23. More Than This (Roxy Music Cover)

nieuwsbrief