Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
GRATIS VERZENDING VANAF 50,- OF AFHALEN IN DE WINKELS VAN CONCERTO EN PLATO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS

Recensie

Limited editie (200 stuks) hand genummerd

678 Records presenteert op 12 maart 2021 een speciale 40-jaar editie van de complete soundtrack van de televisieserie De Fabriek (1981).

Iedereen kent de openingstune van De Fabriek. Een ware evergreen die veel bijdroeg aan het succes van de TV-serie. In het archief van componist-arrangeur-orkestleider Ruud Bos (1936) zijn de originele 24-sporen tapes uit 1981 gevonden, die vorig jaar hoogwaardig gedigitaliseerd werden.
De opnamen werden op 28 februari 1981 gemaakt in de fameuze Londense CTS Studio (The Music Centre) door engineer Dick Lewzey, waar Henry Mancini, John Barry en Ennio Morricone ook filmmuziek opgenomen hebben.
In het orkest zaten de hot shots van de Britse studiomuzikanten voor film- library- en televisiemuziek.
Technicus Marc Broer creëerde een gloednieuwe mixage in glanzend stereo, onder auspiciën van producer Frank Jochemsen en maestro Ruud Bos zelf.

Voor deze luxe cd-uitgave ontwierp Piet Schreuders een digipack in stijl met vele foto’s uit de originele serie. Het 32-pagina’s tellende boekje biedt liner notes van Joop van den Ende, in 1981 de producer van de serie: “Zelfs nu nog doen gespreksgenoten van boven de vijftig jaar de klanken van de openingstune Sugar na (Ta… Taa… Ta… Taa!) zodra de naam van De Fabriek valt.”

Ook Ruud Bos schreef zijn herinneringen aan deze productie op: “Ik bedacht twee thema’s waaruit ik vervolgens moeilijk kon kiezen. Ten einde raad verzamelde ik op een dag vrouw en kinderen rond de piano, speelde de twee thema’s voor en unaniem koos men voor de tune die later zo’n schot in de roos zou blijken.”

Omdat het dit voorjaar precies veertig jaar geleden is dat De Fabriek werd uitgezonden en Ruud Bos onlangs 85 is geworden komt 678 Records nu met dit unieke, volwaardige album dat klinkt alsof het gisteren opgenomen werd.
Door Redactie op

nieuwsbrief