gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Onbeantwoorde verliefdheden beschrijft elke wending van Van Zandts levendige, gevarieerde en altijd verrassende leven. Dit is zijn verhaal over alle triomfen en dieptepunten. En bovenal over de passie waarmee hij zijn levensverhaal richting heeft gegeven.

Dit verhaal begint in de vroege jaren zestig in de buitenwijken van New Jersey wanneer de jonge Stevie van Zandt zijn religieuze levensstijl inruilt voor de toewijding aan de rock-‘n-roll, geïnspireerd door de muziek, de ideeën en de rebellie van The Beatles en The Rolling Stones.
Als tiener leerde hij Bruce Springsteen kennen, net als hij geobsedeerd door de muziek. Ze werden beste vrienden en vormden De E Street Band. Samen zouden zij uitgroeien tot de beste en populairste rock-’n-roll-liveact ter wereld. Maar in 1982 besloot Stevie van Zandt tijdens de opnames van het legendarisch geworden album Born in the USA de groep te verlaten. Vanaf dat moment richtte hij zijn aandacht op de politieke misstanden in de wereld. Als songwriter was hij het brein achter het protestlied 'Sun City', gericht tegen de Apartheid, waaraan onder andere Bob Dylan, Ringo Starr, Lou Reed, Pete Townsend, Ronnie Wood en Peter Gabriel hun medewerking verleenden.
En toen kwam The Sopranos. Als consigliere speelde hij de rechterhand van maffiabaas Tony Soprano, en werd hij het duister grappige hart van de show. In de jaren die volgden voegde Stevie van Zandt zich weer bij The Boss en toerden zij samen de wereld rond met de herenigde E Street Band, optredend in de grootste stadions ter wereld. Als tiener leerde hij Bruce Springsteen kennen, net als hij geobsedeerd door de muziek. Ze werden beste vrienden en vormden The E Street Band. Samen zouden zij uitgroeien tot de beste en populairste rock-’n-roll live-act ter wereld. Maar in 1982 besloot Stevie Van Zandt tijdens de opnames van het legendarisch geworden album Born in the USA de groep te verlaten. Vanaf dat moment richtte hij zijn aandacht op de politieke misstanden in de wereld. Als songwriter was hij het brein achter het protestlied 'Sun City', gericht tegen de Apartheid, waaraan onder andere Bob Dylan, Ringo Starr, Lou Reed, Pete Townsend, Ronnie Wood en Peter Gabriel hun medewerking verleenden.
En toen kwam The Sopranos. Als consigliere speelde hij de rechterhand van maffiabaas Tony Soprano, en werd hij het duister grappige hart van de show. In de jaren die volgden voegde Stevie Van Zandt zich weer bij The Boss en toerden zij samen de wereld rond met de herenigde E Street Band, optredend in de grootste stadions ter wereld.
Door Redactie op

nieuwsbrief