gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

JOY ORBISON

STILL SLIPPING VOL.1

Label: XL
Releasedatum: 13-08-2021
Herkomst: NL
Item-nr: 4283407
EAN: 0191404118818
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

Joy Orbison - de artiestennaam van Peter O'Grady - brengt zijn allereerste langspeler project uit. De veertien tracks tellende mixtape getiteld "still slipping vol. 1" is de nieuwste creatieve mijlpaal van een artiest die al sinds zijn tienerjaren het elektronische muzieklandschap vormgeeft en herdefinieert. Zijn releases tot nu toe zijn zo invloedrijk, dat het moeilijk is om te geloven dat hij nog nooit een volledig project heeft uitgebracht. De naam van de mixtape is een samenstelling van 2019’s goed ontvangen EP "Slipping" en ook de naam van een door Joy Orbison gecureerd radiostation ("Still Slipping: Los Santos") binnen Grand Theft Auto's meeslepende wereld.

De Londense muzikant, dj en producer werd in 2009 bekend met zijn debuutsingle "Hyph Mngo" - een track die een waar fenomeen werd en de underground dancemuziek voor altijd veranderde. O’Grady is zonder twijfel een van de meest gerenommeerde, gerespecteerde en invloedrijke elektronische artiesten van zijn generatie.
"still slipping vol.1" is het volgende hoofdstuk in zijn reis. Fans van Joy Orbison's DJ sets en radioshows zullen al op de hoogte zijn van zijn diverse smaken en inspiraties, die zich op deze mixtape vertalen naar samenwerkingen met onder andere Herron, James Massiah, Bathe, Lea Sen, Goya Gumbani en Tyson. Net zo belangrijk zijn de stemmen van Joy Orbisons familie - moeder, vader, zus Sarah, oom Frankie, oom Keith (onlangs overleden), tante Helen en nichtjes Lola, Mia en Leighann. Zijn nichtje Leighann was de eerste persoon die O'Grady als kind kennis liet maken met drum and bass en garage en heeft de hoofdrol op de cover art van de mixtape. De familieleden verschijnen op de plaat via een reeks voice notes, zijn enige contact met zijn familie in de tijd van de pandemie. De mixtape werd opgenomen in zijn Walworth Window studio in het zuidoosten van Londen.
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. W/ Dad & Frankie
2. Sparko (W/ Herron)
3. Swag W/ Kav (W/ James Messiah & Bathe)
4. Better (W/ Lia Sen)
5. Bernard?
6. Runnersz
7. 'rraine (W/ Edna)
8. Glorious Amateurs
9. S Gets Jaded
10. Froth Sipping
11. Layer 6
12. In Drink
13. Playground (W/ Goya Gumbani)
14. Born Slipping (W/ Tyson)

nieuwsbrief