gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

2020/1 is beschikbaar als gelimiteerde oplage van 2000 individueel genummerde stuks op licht groen vinyl. Het album zit in een mooie gatefold hoes en bevat een 4 pagina boekje met songteksten.

180 gram audiophile vinyl
Gatefold sleeve
Met 12 nieuwe nummers inclusief “Kom Pak Ow Jas'
Inclusief 4 pagina boekje met songteksten
Gelimiteerde en individueel genummerde editie van 2000 stuks op licht groen vinyl

Wie had dat gedacht: Zo kan Bennie niets meer en zo lijkt hij weer helemaal terug. Na het toch al opvallende Post-Normaal soloproject van Bennie, kwamen de leden van Normaal bij elkaar om wat muziek te maken en de lock-down door te komen. Al gaande kwamen er naast oude deuntjes ook nieuwe ideeën naar boven en is besloten hier een plaat van te maken. Niets ten nadele van de anderen, maar ik vind het altijd prettig om de combinatie Jolink/Jolij te horen en die mogelijkheid is hier gewoon aanwezig.! Nog altijd zet de band zich af tegen de Randstad getuige D’n Eenent Zeg, maar laat het ook horen dat de countrykant nog aanwezig is in Zundag, een mooie bewerking van Sunday Mornin’ Comin’ Down van Kris Kristofferson. De beschouwende kant komt spelenderwijs in Boak terug en wat serieuzer in Doar Geniet Ik Van. Kold Weajt De Wind is ook hier een prachtig nummer, alhoewel de destijds door Jolij gezongen versie van Boh Foi Tochs Pauwen en Poeten uit 1993 de ultieme versie is. 't Is Altied ’t Zelfde van D’n Achterhoek Tsjoek krijgt hier overigens ook een fijne herbewerking. De titel van het nummer Niks Doen Is Dodelijk lijkt hier dan ook goed op zijn plek, meer dan dat… Dat ‘doen’ is ook nog eens met verve gedaan!
Door Hermen Dijkstra op

Tracks

Disc 1
1. De Leste Keer
2. Thuus
3. D'n Eenent Zeg
4. Zundag
5. De Kachel An
6. Kold Weajt De Wind
7. Plankenkoorts
8. Doar Geniet Ik Van
9. Boak
10. Politicius
11. Kom Pak Ow Jas
12. 't Is Altied 't Zelfde

nieuwsbrief