gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
Plato Groningen
Openingstijden
Maandag
13:00 - 18.00 uur
Dinsdag
10:00 - 18.00 uur
Woensdag
10:00 - 18.00 uur
Donderdag
10:00 - 18.00 uur
Vrijdag
10:00 - 18.00 uur
Zaterdag
10:00 - 17:00 uur
Zondag
12:00 - 17.00 uur
Met ongeveer 200 vierkante meter is Plato Groningen één van de grootste platenzaken in Noord Nederland, en dat is te zien in het ruime aanbod. De bakken zijn goed gevuld met het nieuwste vinyl, maar ook cd’s zijn nog steeds ruim vertegenwoordigd. Op de bovenste afdeling vindt je een uitgebreid assortiment tweedehands LP’s, singles, en CD’s. Naast dit aanbod is er ook aandacht voor live muziek met de instore optredens die regelmatig (weer gaan) plaatsvinden, onder meer het dagprogramma als onderdeel van het meerdaagse festival EuroSonic/Noorderslag.

Fiona Jane Pop

Plato Groningen

vrijdag 19 mei 16:00

Dit Gronings/Amsterdams kwartet is vernoemd naar haar Brits/Nederlandse frontvrouwe Fiona Jane van Gelder. Muzikaal lijken ze op opener en instant oorwurm Feet on the Ground ergens een plaatsje te vinden in de omgeving van The Breeders en Juliana Hatfield. Maar Fiona Jane Pop leunt verder aardig richting de garagerock vermengt met een swampy soms dronend bluestintje en aanstekelijk herhalende ritmes. Daartussen is het Van Gelder’s vederlichte stem die als leidraad door het album navigeert en mede dit frisse debuut verrassend beklijvend doet uitpakken.

M. Byrd

Plato Groningen

vrijdag 19 mei 17:00

M. Byrd is Maximilian Bart die zonder twijfel een van de meest veelbelovende muzikanten uit Duitsland van dit moment en dus kun je er maar beter vroeg bij zijn. M. Byrd heeft inmiddels zijn debuutalbum aangekondigd, dat op 16 juni zal verschijnen. Het album zal de titel The Seed dragen en de (soort van) titeltrack Seed is vandaag verschenen. In Seed weet M. Byrd weer de dromerige indierocksfeer op te roepen die eerdere singles Flood en Over You / Over Me ook met zich meedroegen. Met een speelduur van 1:45 minuut heb je het gevoel dat Seed best wat langer had mogen duren, maar aan de andere kant is het ook wel weer verfrissend als een muzikant het motto ‘genoeg is genoeg’ aanhangt. (tekst www.nieuweplaat.nl/)

nieuwsbrief