Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar.
HOE JE HONING MAAKT, LUCKY FONZ III, CD, 0602527497433

LUCKY FONZ III

HOE JE HONING MAAKT

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Niet meer leverbaar
Herkomst: NL Item-nr: 2664884 EAN: 0602527497433
RECENSIE
Otto Wichers is een troubadour. Zo veel is wel duidelijk als je de albums van zijn alter ego Lucky Fonz III kent. Daarbij zijn z’n optredens unieke belevenissen. Hij vertelt op enerverende wijze grappige anekdotes. Vervolgens draagt hij de bijhorende folkliedjes op breekbare wijze voor. Hou je daarvan, dan word je gegrepen. En ga je ook nog eens vrolijk huiswaarts.

Het is daarom erg leuk om die verhaaltjes nu eens in het Nederlands op een album terug te horen. Hoe Je Honing Maakt is de eerste cd waarbij deze troubadour de folkcomposities in z’n moederstaal vertolkt. De songs zijn nog altijd intiem (’Hou Je Nog Van Mij’). Teksten soms erg grappig (‘Ik wil je kusjes geven waar je ook maar wil. En als ik zeg waar je ook maar wil, dan bedoel ik waar je ook maar wil’), maar tevens snedig en spitsvondig (‘Jongens zijn net meisjes, maar dan zonder geluk’).

Met zijn vierde wapenfeit, bewandelt Lucky Fonz III weldegelijk ook een nieuw pad. Hij verlegt zijn muzikale grenzen. Soms is het jaren tachtig-nederrock (Wie?, Ik Ben Nog Altijd 16 Jaar) en één keer zelfs onverwachts ruw rockende punk (Deur Op Slot). Toch blijft z’n herkenbare aanpak met karakteristieke, onvaste stem de boventoon voeren. Of het nu een mooi en klein en intiem verhaaltje is over de crimineel Boris, een heerlijk en eerlijk voorgedragen liefdeslofzang, een sprookje uit een scheepvaartboek of een levenslied. Eén van de hoogtepunten is Wat Ook Een Ander Zegt. Een zeer vermakelijk (‘Zoals je met me vrijt, zo wild en vrij en raar, zelfs de buurman steekt een peukje op, als we klaar zijn met elkaar’) duet met Janne Schra.
Recensent : Redactie
Datum : 24-09-2010
verschenen in Platomania : 271
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
364
364 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO