gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Otto Wichers is een troubadour. Zo veel is wel duidelijk als je de albums van zijn alter ego Lucky Fonz III kent. Daarbij zijn z’n optredens unieke belevenissen. Hij vertelt op enerverende wijze grappige anekdotes. Vervolgens draagt hij de bijhorende folkliedjes op breekbare wijze voor. Hou je daarvan, dan word je gegrepen. En ga je ook nog eens vrolijk huiswaarts.

Het is daarom erg leuk om die verhaaltjes nu eens in het Nederlands op een album terug te horen. Hoe Je Honing Maakt is de eerste cd waarbij deze troubadour de folkcomposities in z’n moederstaal vertolkt. De songs zijn nog altijd intiem (’Hou Je Nog Van Mij’). Teksten soms erg grappig (‘Ik wil je kusjes geven waar je ook maar wil. En als ik zeg waar je ook maar wil, dan bedoel ik waar je ook maar wil’), maar tevens snedig en spitsvondig (‘Jongens zijn net meisjes, maar dan zonder geluk’).

Met zijn vierde wapenfeit, bewandelt Lucky Fonz III weldegelijk ook een nieuw pad. Hij verlegt zijn muzikale grenzen. Soms is het jaren tachtig-nederrock (Wie?, Ik Ben Nog Altijd 16 Jaar) en één keer zelfs onverwachts ruw rockende punk (Deur Op Slot). Toch blijft z’n herkenbare aanpak met karakteristieke, onvaste stem de boventoon voeren. Of het nu een mooi en klein en intiem verhaaltje is over de crimineel Boris, een heerlijk en eerlijk voorgedragen liefdeslofzang, een sprookje uit een scheepvaartboek of een levenslied. Eén van de hoogtepunten is Wat Ook Een Ander Zegt. Een zeer vermakelijk (‘Zoals je met me vrijt, zo wild en vrij en raar, zelfs de buurman steekt een peukje op, als we klaar zijn met elkaar’) duet met Janne Schra.

Tracks

Disc 1
1. Wat Ik Zou Zeggen Als Het Kon
2. Ik Heb Een Meisje
3. Jongens
4. Wie?
5. Wat Ook Een Ander Zegt
6. Ooit Was Ik Jong
7. Ik Ben Nog Altijd 16 Jaar
8. Boris
9. Eigenlijk
10. Hou Je Nog Van Mij?
11. Het Maakt Niet Uit
12. Hel
13. Deur Op Slot
.

nieuwsbrief