Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
THE WEIGHT OF YOUR LOVE, EDITORS, LP, 5414939419010

EDITORS

THE WEIGHT OF YOUR LOVE

Drager: LP (Aantal 2) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3102879 EAN: 5414939419010
€ 14,99
RECENSIE
De Editors hebben een nieuwe weg ingeslagen. Ze werden bij de eerste 2 albums Back room en An End Has A Start vaak vergeleken met Joy Division. Bij het derde album In This Light And On This Evening klonk vaak de associatie met New Order. Nu is er weer een nieuw geluid. Echo and the Bunnymen (en bij sommige nummers een vleugje U2) is het eerste wat in me opkomt. En dat is wel even wat anders dan we gewend zijn. Waardoor zouden ze weer zoeken naar een ander geluid. Duidelijk is dat man van het eerste uur, gitarist Chris Urbanowicz het niet eens was met de ingeslagen koers en na meerdere woordenwisselingen gevraagd is de band te verlaten. Niet lang daarna is die plek ingenomen door Justin Lockey en Elliott Williams. Deze doen kennelijk wel wat zanger Tom Smith wil. Of dat ze de juiste weg zijn ingeslagen? de tijd zal het leren. In elk geval hebben de Editors op het album The Weight Of Your Love voor een groot gedeelte getracht terug te grijpen op de sound van de eerste twee albums. Wat direkt opvalt is dat er minder voor new wave invloeden is gekozen en meer voor een (Stadium) rocksound.

Maar dat maakt het album er niet minder op. Integendeel, Het is een album wat je vaak moet moet luisteren om het steeds meer te gaan waarderen. Net als de met de liefde is The Weight Of Your Love duidelijk een geval van een groeibriljant.

Tracklisting:
1 The Weight
2 Sugar
3 A Ton Of Love
4 What Is This Thing Called Love
5 Honesty
6 Nothing
7 Formaldehyde
8 Hyena
9 Two Hearted Spider
10 The Phone Book
11 Bird Of Prey
Recensent : Redactie
Datum : 5-07-2013
verschenen in Platomania : 299
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
365
365 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO