Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
CLEANED OUT, TIBBS, CD, 0680569833150

TIBBS

CLEANED OUT

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3300221 EAN: 0680569833150
€ 9,99
RECENSIE
The Tibbs zijn in de huidige formatie bij elkaar sinds de vroege zomer van 2012. Begonnen als cultact die obscure instrumentals en vergeten classics uit de Memphis Soul en Northern Soul van de zestiger jaren onder het stof vandaan trachtte te halen, ontstond gedurende het eerste jaar al de behoefte het repertoire uit te breiden met eigen werk. Het heeft geleid tot een verrassende, moddervette mengeling van covers en vlammende originals.

Qua sound haalt de band zijn inspiratie uit internationale acts als The Dap-Kings, Dojo Cuts en The Soul Investigators; meeslepende garagesoul met een stevige knipoog naar blues, funk, jazz en surf. De onweerstaanbaar krachtige stem van frontvrouw Elsa Bekman geeft het geheel bovendien net dat randje rock om te kunnen spreken van een uniek en eigentijds geluid.

In het voorjaar van 2014 werd besloten de studio in te gaan. Daartoe werd Paul Willemsen (o.m. Beans & Fatback, Lefties Soul Connection, Kris Berry) benaderd. Met veel passie en enthousiasme heeft hij de productie op zich genomen van wat heeft geleid tot de eerste plaat van The Tibbs: Cleaned Out. Deze ep bevat 6 eigen nummers en 2 covers.

In september van dit jaar verschijnt bovendien de eerste (vinyl) single op het Duitse label Tramp Records.

Recensent : Redactie
Datum : 30-07-2014
verschenen in Platomania : 311
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
364
364 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO